Dansk presse fra gangen hos Riksmekleren under meklingen mellom SAS og pilotene. SAS-piloter streiker nå på sjette dagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Dette var første gang NHO Luftfart og pilotene i Norsk Flygerforbund og Parat møttes til mekling siden forhandlingene før helgen endte med brudd, noe som førte til den pågående pilotstreiken som nå er inne i sin sjuende dag.

Medberegnet avgangene som er varslet innstilt torsdag er til sammen 4.015 avganger innstilt og 380.917 passasjerer er rammet.

Onsdag kveld beskrev riksmekler Mats Wilhelm Ruland situasjonen som vanskelig.

annonse

– Situasjonen er fortsatt veldig fastlåst, og det er betydelig avstand mellom partene, sa han i 23-tiden onsdag kveld.

Partene forhandler om de samme punktene som i forrige mekling.

Ifølge svenske Dagens Nyheter er også svenske og danske representanter fra SAS og berørte fagforeninger på plass i Oslo under meklingen.

Et av hovedkravene til pilotene er en mer forutsigbar arbeidstid. I dag får flere piloter kjennskap til turnusen sin først 14 dager i forveien. De ønsker også en lønnsøkning på 13 prosent for å komme opp på samme lønnsnivå som ansatte i sammenlignbare flyselskaper.

annonse

SAS-ledelsen har på sin side beskyldt pilotene for å stille krav som truer selskapets lønnsomhet.

Onsdag ble rundt 930 kabinansatte og 70 stuere i SAS permittert som følge av streiken fordi selskapet ikke lenger klarer å sysselsette dem. Likevel har pilotene høstet støtte fra kolleger både på bakken og i kabinen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon