Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Økonomikommentatoren Stephen Moore, som Donald Trump ville ha inn i styret i USAs sentralbank, har trukket seg fra kampen om den ledige plassen.

Moore var økonomisk rådgiver for Trump i presidentvalgkampen. Han er en sterk kritiker av sentralbanken og oppfordret senest i desember Trump til å gi sentralbanksjef Jerome Powell sparken.

To av de sju plassene i styret i Federal Reserve er i dag ledige. Kandidater til styret må godkjennes av Senatet. Torsdag ble det klart at Moore har mistet støtte fra minst fem republikanske senatorer, noe som i stor grad forklares med at han i fortiden har kommet med nedsettende kommentarer om kvinner.

annonse

– Steve Moore, en flott økonom som er for vekst og en virkelig fin person, har bestemt seg for å trekke seg fra Fed-prosessen, tvitret Trump torsdag, kort tid etter at Moore selv sa til amerikanske medier at han ikke gir opp kampen om en styreplass.

Trumps andre kandidat, forretningsmannen Herman Cain, har også trukket seg fra konkurransen om å bli med i sentralbankstyret.

Moore omtales som en velkjent konservativ økonom og var med på å utforme Trumps omfattende plan for skattekutt. Han har vært økonomisk kommentator i blant annet Fox News og CNN.

annonse

– De utrettelige angrepene på min karakter har blitt uutholdelig for meg og min familie, sier Moore i et brev til Trump som han offentliggjorde etter torsdagens kunngjøring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon