En dykker senkes torsdag ned i en innsjø utenfor Nikosia hvor letingen etter flere ofre fortsetter. Foto: Petros Karadjias / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Presidenten på Kypros har sparket landets politisjef, som anklages for å ha slurvet i etterforskningen av savnede personer etter avsløringen av seriedrap.

Mangelfull oppfølging av savnetmeldinger kan ha gjort det mulig for den antatte seriedrapsmannen å begå nye drap, ifølge president Nikos Anastasiades.

En 35 år gammel kaptein i hæren har sagt at han siden 2016 har drept sju utenlandske kvinner og jenter som har forsvunnet.

annonse

Torsdag gikk landets justisminister av etter økende kritikk mot politiets innsats. I oppsigelsesbrevet til politisjef Zacharias Chrysostomou sier presidenten at politisjefen må ta ansvar for sine underordnedes handlinger.

35-åringen ble pågrepet 18. mars etter at turister fant liket av en 38 år gammel filippinsk kvinne som kom til syne da kraftig regn førte til oversvømmelse i en nedlagt gruvegang.

Politiet har siden funnet liket av ytterligere én filippinsk kvinne der, og 35-åringen har fortalt til politiet hvor han dumpet andre ofre.

Politiet har også funnet liket av en nepalsk kvinne ved en militær skytebane, samt en uidentifisert kvinne i en koffert på bunnen av en innsjø.

annonse

Letingen etter de tre siste ofrene fortsetter. Det dreier seg om den seks år gamle datteren til den ene drepte filippinske kvinnen, samt en rumensk kvinne og datteren hennes.

President Anastasiades har etter avsløringen lovet å sørge for at Kypros’ arbeidsinnvandrere får bedre beskyttelse.

Kritikere mener at det faktum at ofrene var utenlandske bidro til at politiet ikke satte inn større ressurser da de ble meldt savnet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon