Nøkkeloverrekkelse til ny eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug. Hun overtar etter Åse Michaelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Påtroppende statsråd Sylvi Listhaug (Frp) sier hun er sikker på at samarbeidet med KrF i regjeringen skal gå fint.

annonse

Listhaug kritiserte Kristelig Folkeparti og nå nyvalgt leder Kjell Ingolf Ropstad i boka «Der andre tier» i fjor høst, og ble selv møtt med kraftige reaksjoner. Da var ikke KrF og heller ikke Listhaug med i regjeringen.

Fredag måtte hun svare på hvordan hun nå stiller seg til å samarbeide med partiet hun omtalte som uten ryggrad.

– Det blir veldig bra. Jeg har vært på Granavolden og med på å utarbeide den plattformen som regjeringen skal styre på. Jeg har møtt Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad og opplevd dem som flotte politikere, sier Listhaug.

– Jeg synes KrF virkelig er på rett kurs. De har flagget at de vil står enda tydeligere opp for de kristne verdiene og de norske verdiene, og det er noe som klinger veldig godt i mine ører, svarer Listhaug.

Les også: Listhaug blir statsråd

Sylvi Listhaug (Frp) sier hun vil bruke mye taletid på å snakke om eldre og pleietrengende fremover, men at hun vil fortsette å være en tydelig politiker.

Fredag ettermiddag overtok Listhaug nøklene til sitt nye kontor som eldre- og folkehelseminister. Hun lover at hun vil fortsette å være en tydelig politiker i rollen som statsråd.

Listhaug måtte i fjor vinter gå av etter en Facebook-post der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. På spørsmål om hun har lært noe av sin forrige statsrådsperiode, svarer Listhaug:

– Det var snøen som falt i fjor. Jeg har hatt et år hvor jeg har lært kjempemasse. Jeg har lært om livet på Stortinget. Jeg har fått lov til å reise rundt og har trivdes veldig godt med det, sier Listhaug.

Fremover vil hun rette oppmerksomheten mot eldre og pleietrengende, men den påtroppende Frp-nestlederen kan ikke love at hun vil bruke all sin taletid på fagfeltet.

– Eldreomsorg er et område der det er større politisk enighet enn for eksempel innvandring. Jeg kommer til å fortsette å være meg selv, velgerne gjennomskuer om jeg ikke er det.

– Jeg er også leder for utvalget for politikkutvikling i Frp. Det engasjementet har jeg uansett, fortsetter hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.