Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
annonse
annonse

Hvilke navn blir oftest gitt til barn født i den tyske hovedstaden? Dette spørsmålet er besvart av Gesellschaft für deutsche Sprache (GfdS). I Berlin var Mohammed det mest populære fornavnet i 2018, i likhet med i Oslo og London.

Det nest mest populære guttenavnet i Berlin var Louis, etterfulgt av Emil. De mest populære jentenavnene var Emilia, Hannah / Hanna og Emma.

Også i Norges hovedstad toppet Mohammad navnestatistikken for nyfødte i fjor. Det fremkommer av SSBs rapport fremlagt i slutten av januar i år. Den viste at Alma og Mohammad toppet ifølge Vårt Oslo. Mohammed har vært det mest populære guttevalget i Oslo i en årrekke.

annonse

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Helge André Njåstad har tidligere reagert på den økende bruken av den islamske profetens navn i Oslo. På Facebook skrev han i 2018 ifølge Bergensavisen at navnevalget var skremmende, og at det viser at innvandringsmengden til Oslo skiller seg ut i forhold til resten av landet.

Les også: I Oslo er Mohammad på topp, i Aust-Agder er det Hanna. Fylket avgjør navnevalg

Variasjoner av profetnavnet topper i London

Oliver holdt i en oversikt offentliggjort i september i fjor sin posisjon som det mest populære guttenavnet siden 2013 i London, ifølge Office for National Statistics.

annonse

Men da BBC undersøkte de forskjellige stavemåtene av Muhammed, som Muhammed, Mohammed, Mohammed, Muhammed, Mohamed, Mohamad, Muhamad, Muhamed, Mohamud, Mohummad, Mohummed, Mouhamed, Mohammod og Mouhamad, hoppet navnet på den islamske profeten opp på førsteplassen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon