Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Hvilke navn blir oftest gitt til barn født i den tyske hovedstaden? Dette spørsmålet er besvart av Gesellschaft für deutsche Sprache (GfdS). I Berlin var Mohammed det mest populære fornavnet i 2018, i likhet med i Oslo og London.

annonse

Det nest mest populære guttenavnet i Berlin var Louis, etterfulgt av Emil. De mest populære jentenavnene var Emilia, Hannah / Hanna og Emma.

Også i Norges hovedstad toppet Mohammad navnestatistikken for nyfødte i fjor. Det fremkommer av SSBs rapport fremlagt i slutten av januar i år. Den viste at Alma og Mohammad toppet ifølge Vårt Oslo. Mohammed har vært det mest populære guttevalget i Oslo i en årrekke.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Helge André Njåstad har tidligere reagert på den økende bruken av den islamske profetens navn i Oslo. På Facebook skrev han i 2018 ifølge Bergensavisen at navnevalget var skremmende, og at det viser at innvandringsmengden til Oslo skiller seg ut i forhold til resten av landet.

Les også: I Oslo er Mohammad på topp, i Aust-Agder er det Hanna. Fylket avgjør navnevalg

Variasjoner av profetnavnet topper i London

Oliver holdt i en oversikt offentliggjort i september i fjor sin posisjon som det mest populære guttenavnet siden 2013 i London, ifølge Office for National Statistics.

Men da BBC undersøkte de forskjellige stavemåtene av Muhammed, som Muhammed, Mohammed, Mohammed, Muhammed, Mohamed, Mohamad, Muhamad, Muhamed, Mohamud, Mohummad, Mohummed, Mouhamed, Mohammod og Mouhamad, hoppet navnet på den islamske profeten opp på førsteplassen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.