Bildet er fra en begravelse for krigere som ble drept av Haftars kampfly i Tripoli i april. Foto: Hazem Ahmed / AP / NTB scanpix

Nær 400 personer er drept og over 1.900 såret siden opprørsgeneral Khalifa Haftar startet en offensiv mot den libyske hovedstaden forrige måned, opplyser WHO.

annonse

Samtidig har over 50.000 mennesker blitt internt fordrevet som et direkte resultat av den opptrappede væpnede konflikten i Tripoli, ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA.

Haftar og hans mektige LNA-milits innledet 4. april en militæroffensiv for å erobre Libyas hovedstad, der den FN-støttede regjeringen i landet holder til.

Ifølge utdanningsminister og leder av regjeringens kriseutvalg, Othman Abdel Jalil, har 55.000 mennesker – og rundt 11.000 familier blitt internt fordrevet. Han opplyser at 40 mottakssentre og 27 skoler har åpnet dørene for å ta imot dem som er i nød.

De fleste sivile har søkt tilflukt hos slektninger eller venner, uten å registrere seg hos myndighetene, ifølge humanitære organisasjoner.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.