Joakim Lamotte. Skjermbilde fra video.
annonse
annonse

Upplands Väsby er en drabantby 2 mil nord for Stockholm, med omlag 45.000 innbyggere.

Orker man å kjempe seg gjennom fortellingene til noen av disse beboerne, forstår man at innvandringen har ødelagt samfunnet hinsides det som er mulig å reparere.

Slik presenterer det danske nettstedet Snaphanen.dk den siste videoen til Joakim Lamotte. Han har spesialisert seg på å reise rundt i utsatte områder og snakke med vanlige folk.

annonse

Han er en klassisk journalist, som møter folket uten å legge ordene i munnen på noen. Han lar dem snakke selv, og noen ganger blir resultatene forbløffende.

Hans livesendinger via Facebook følges av titusenvis av mennesker.

Les også: Frilansjournalist Joakim Lamotte får 40 trusler på en helg – svensk politi henlegger samtlige saker

annonse

Videoen er cirka 40 minutter lang, og verdt å se i sin helhet. En eldre innvandrer, som kom til Sverige for 35 år siden, stiller seg sterkt kritisk til politikerne.

Lokale ungdomsgjenger selger narkotika og lager bråk, selv inne i hagen til vanlige folk. Han beskriver dem som «IS-krigere, og «femtekolonister». Han har en stokk med seg, ikke for at han har vondt i benet, men for å kunne slå fra seg hvis nødvendig. Oppgitthet og raseri pipler nesten ut av huden hans.

Feige svensker, ubrukelige politikere

Svenskene er feige, de våger ikke snakke til «hooliganerne», som han kaller ungdommene som lager bråk i området.

På spørsmål om hva han har å si til politikerne utbryter han et «dra åt helvete», til applaus fra alle som hører på.

En bedriftseier beskriver hvordan de må ha ringeklokke på butikken, for å unngå at afrikanere kommer inn med pistoler. Han mister alle sine dyktige medarbeidere, de reiser tilbake til Finland eller Kroatia. Politiet er maktesløse.

Bedriftseieren er mildere i språket enn den rasende innvandreren, men ber uansett politikere om å «klatre ut av sandkassen», og slutte å «leka och laja», som kan oversettes til å leke politikk, og slippe unna med det uten konsekvenser.

Mens Lamotte gjennomfører sin livesending hører man et politihelekopter som flyr over plassen. Lamotte spør et ektepar hvordan det er å gå ut om kveldene:

annonse

– Nei, det gjør vi ikke. Det har vi sluttet med.

En lokal kommunalråd fra Kristdemokraterna blir spurt om hva slags ansvar hun har for det som skjer.

– Ansvar for å sørge for at det ikke skjer slike saker, det har jeg. Jeg har ikke ansvaret for det som skjer, det har jeg virkelig ikke, svarte hun.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon