USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser neste uke til Europa, hvor han blant annet skal til Finland for å diskutere Venezuela med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Når utenriksministerne Mike Pompeo og Sergej Lavrov, fra henholdsvis USA og Russland, møtes i Finland neste uke, skal de blant annet diskutere Venezuela.

Det amerikanske utenriksdepartementet sier i en uttalelse at utenriksministerne vil få mulighet til å møtes for å diskutere flere tema, blant annet krisen i Venezuela.

USAs utenriksminister Mike Pompeo er i Europa fra 6. mai og hans første stopp er Finland, hvor han skal delta på et møte i Arktisk råd i Rovaniemi. Der skal også Russlands utenriksminister Sergej Lavrov delta, sammen med de øvrige utenriksministrene fra de åtte landene i Arktisk råd, blant dem Norge.

annonse

Det amerikanske utenriksdepartementet sier i en uttalelse at de kommer til å ta opp USAs «bekymring for Russland oppførsel» i Ukraina, Syria og Venezuela.

Lavrov sier i en uttalelse til Russlands nyhetsbyrå TASS at han er klar for å diskutere med USA, men sier at de er langt fra hverandre når det gjelder konflikten i Venezuela.

Mike Pompeo hevdet tidligere denne uken at Venezuelas president Nicolás Maduro hadde planer om å dra til Cuba tirsdag, men at han ble overtalt av Russland til å bli. Både Russland og Venezuela nekter for dette.

annonse

Etter turen til Finland reiser Pompeo videre til Tyskland, Storbritannia og Grønland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon