Fredag protesterte titalls tusen algeriere for ellevte uke på rad med krav om et nytt styre. Foto: Toufik Doudou / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den mektige broren til Algeries avsatte president Abdelaziz Bouteflika er pågrepet sammen med to tidligere etterretningssjefer, ifølge flere kilder.

Said Bouteflika antas å ha hatt stor innflytelse under sin skrantende storebrors 20 år lange presidentskap. 82 år gamle Abdelaziz gikk av 2. april etter press fra hæren i møte med en bred folkeoppstand mot Bouteflikas regime.

Demonstrasjonene har fortsatt siden i det nordafrikanske landet, hvor mange krever at også Bouteflikas allierte må gå. Fredag protesterte titalls tusen algeriere for ellevte uke på rad med krav om et nytt styre.

annonse

Lørdag ble også to generaler, begge tidligere sjefer for Algeries etterretningstjenester, pågrepet, opplyser kilder i sikkerhetstjenestene til det franske nyhetsbyrået AFP og algeriske medier.

Overgangsmyndighetene har lovet at det skal holdes valg 4. juli. Men både den politiske opposisjonen og mange demonstranter motsetter seg planen, som de mener gir for stor makt til medlemmer av det gamle regimet. De krever en større omveltning av det politiske systemet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon