annonse
annonse

Geir Ugland fra Oslo Fremskrittsparti mener kampen mot globalismen er partiets viktigste sak.

Under helgen avholder Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Gardermoen. Partiet sliter med dårlige meningsmålinger, og mange snakker om regjeringsslitasje. Noen mener det er viktig å ta selvkritikk, og å granske partiets innsats og kommunikasjon de siste årene. 

En av disse er Geir Ugland Jacobsen, som er delegat fra Oslo FrP. Fra talerstolen manet han til kamp mot globalister, og ivaretakelse av nasjonalstaten. I intervju med Resett sier han at FrP må bli bedre på å sette foten ned når det virkelig gjelder.

annonse

– Vi er i en koalisjonsregjering, og det må nødvendigvis dempe Frp litt, fordi vi skal fungere sammen med andre partier. Men jeg er også av den oppfatning at vi ikke tøyer strikken langt nok. Vi kan fortsatt hevde Frps politikk bedre enn vi gjør nå, og vi gjorde det delvis med Sylvi, inntil hun ble mobbet ut, sier Frp-mannen fra hovedstaden.

Les også: Det er noe tafatt, nesten impotent over FrP

Husfreden

Han mener Frp burde ha prioritert Sylvis regjeringsdeltagelse høyere enn husfreden.

annonse

– Jeg mener at når Støre gikk i krenkeboksen, så var det for å få ut Sylvi. Og Sylvi forfektet jo egentlig bare politikk som andre land vi liker å sammenligne oss med gjennomfører. Arbeiderpartiet hadde noe å svare for, ved at de tok disse terroristene i forsvar, slik mange oppfattet at de gjorde. De hadde ikke noen sak på Sylvi, og likevel greide de å hause det opp til noe som førte til hennes avgang til syvende og sist. 

– Tenker du at Frp gjør nok for å sette ned foten ved sånne situasjoner?

– Nei, jeg gjør ikke det personlig. Jeg mener at det å beholde Sylvi burde ha gått foran husfreden i det tilfellet. Det er min personlige oppfattelse. 

Selvkritikk

Om vi skal tro Ugland er FrPs nåværende oppslutning på målingene bare rundt en tredel av hva man har potensial til å oppnå nasjonalt. 

annonse

– Meningsmålingene taler sitt tydelige språk. Jeg mener at Frp potensielt kan få 25 til 30 prosents oppslutning, om vi spiller alle kortene riktig. Når man da ligger på 10 prosent, så må vi ta selvkritikk. Og den mest konstruktive kritikken er selvkritikk. Vi må ikke være redd for det.

– Vi må være villige til å komme på kant med de som lett havner i krenkeboksen. Også må man være rakrygget nok til å stå det løpet ut, slår Ugland fast. 

Misnøye og bråk

Mange har uttrykt sin misnøye med FNs migrasjonsavtale, flere kvoteflyktninger, bompenger og kraftige økninger i støtten til organisasjoner som Antirasistisk senter.

annonse

– Vi kunne ha vært tøffere. Men det er ikke vår politikk å gi Antirasistisk senter mer penger. Vi har bare 30 prosent av regjeringsmedlemmene, og vi får ikke mer innflytelse enn det. Så skal jo Høyre og de andre ha sitt. 

Man må rett og slett lage mer bråk når man ikke får det politiske gjennomslaget man ønsker seg, mener Ugland.

– Mye av politikken vil derfor se ut som den er signert helt andre enn FrP. Det må vi leve med. Men når det skjer, så kan vi lage støy. Og vi må flagge tydelig at dette er ikke vår politikk. Men fordi vi er i regjering, og vil at de borgerlige skal fortsette, så må vi spise noen kameler. Men vi kan ikke gjøre det stille og rolig. 

Globalisme og balkanisering

– Hvorfor er det viktig å bekjempe globalisme?

– Globalismen er antitesen til nasjonalismen, og nasjonalismen er ikke en dårlig sak. Det er en stor, stygg verden der ute. Vi kan ikke solidarisere oss med hele verden, uten og ta inn det negative også. Det betyr å gi avkall på velferd og trygghet, opparbeidet gjennom mange år. 

Ugland frykter kaos og fiendskap mellom folk i fremtidens Norge, dersom de demografiske omveltningene ikke stanses. 

– Jeg frykter at vi kan få Jugoslavia-tilstander i Europa, også i Norge, dersom krybben tømmes og hestene bites. Så har vi den islamistiske ekspansjonen, som er og blir en fare. Det er ikke politisk korrekt å si det, men det er en fare på linje med en annen farlig ideologi, som inntok Norge for cirka 80 år siden. Det må vi forholde oss til.

Viktigst av alt

– Er kampen mot globalismen den viktigste saken for Frp?

– Ja, ikke minst fordi Frp er det eneste partiet som har et program og en ideologi som går globalismen imot. Selv vi er jo ikke helt entydige på det, vi har ikke sagt helt nei til EØS for eksempel. Vi sier nei til EU, det gjør vi klart og tydelig. Men Frp er det eneste alternativet for personer som mener at nasjonalstaten Norge må ivaretas.

Korrekte Senterpartiet

Senterpartiet har gjort det godt målingene den siste tiden, og det på bekostning av Frp. Ugland advarer nasjonalkonservative mot å stemme Sp.

– Sp er ikke noe alternativ. De har vi dårlige erfaringen med, blant annet når det gjelder innvandring. Hvis man ser tilbake til 80-tallet og ser hvilke utsagn og hvilke vedtak de har stått bak, så kan du bare glemme Sp. Det eneste de er opptatte av er bondens lommebok, sier Fro-eren. 

Han nevner Sps tidligere motstand mot innvandringsregnskap illustrerer at det gamle bondepartiet har valgt den politisk korrekte sti.

– Dette med motstand mot innvandringsregnskap er noe Sp har stått på barrikadene for. Det var noe vi foreslo allerede på 80-tallet. Hvis man er nasjonalist i positiv forstand, så er altså ikke Sp partiet, slår Ugland fast.

Les også: Resett mener: Frp misbruker sjansen til å tenke prinsipielt om innvandrings- og integreringspolitikken

Oppslutning

Han presiserer at partiets manglende gjennomslag har sammenheng med at oppslutningen er for lav til at man kan få gjort endringer som monner.

– Men det beste folk kan gjøre, det er å stemme på Frp, i stedet for å snu ryggen til Frp, og få med seg flere til å stemme Frp. Jo større oppslutning vi har, jo mer Frp-politikk blir det. 

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon