Illustrasjonsbilde. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Militante palestinere har avfyrt 430 raketter mot Israel det siste døgnet, og israelske kampfly har angrepet en rekke mål på Gazastripen.

Seks palestinere, blant dem en 37 år gammel palestinsk kvinne og hennes 14 måneder gamle datter er ifølge det palestinske helsedepartementet drept i israelske angrep det siste døgnet.

Ifølge palestinske kilder var Salah Bat Abu Arar gravid i åttende måned. Et annet barn ble såret i det samme angrepet mot et boligområde i Gaza by. En talsperson for den israelske hæren sier de ikke har informasjon om angrepet.

annonse

En seks etasjer høy bygning som rommet boliger og butikker i sentrum av Gaza by ble også bombet, men den israelske forsvarsledelsen fastholder at det utelukkende er militære mål som rammes.

Israeler drept

Ifølge det israelske forsvaret har militante palestinere avfyrt 430 raketter mot Israel det siste døgnet, og i morgentimene søndag fortsatte angrepene.

En stor del av rakettene er skutt ned av det israelske rakettforsvaret, men en israelsk mann i 60-årene døde natt til søndag av skadene han fikk etter et angrep nær byen Ashkelon.

I nærheten av samme by ble en kvinne i 80-årene alvorlig såret da en rakett traff en skolebygning i Kiryat Gate, skriver Haaretz.

annonse

Kampene blusset opp fredag, da to militante palestinere og en demonstrant ble skutt og drept, og to israelske soldater stasjonert ved grensegjerdet mot Gaza ble såret.

Over 50 palestinere ble skutt og såret under fredagens demonstrasjoner langs gjerdet, blant dem en palestinsk helsearbeider.

Islamsk hellig krig

Lørdag morgen falt de første rakettene over det sørlige Israel, og israelske kampfly gikk straks på vingene.

Islamsk hellig krig (Jihad) har tatt på seg ansvaret for flere av rakettangrepene og har truet med å skyte flere raketter inn i Israel. EU ber om at angrepene mot Israel opphører umiddelbart.

Egypt meklet fram en våpenhvile mellom Israel og Hamas før det israelske valget 9. april og i helgen satt utsendinger fra Hamas i nye møter i Egypt.

annonse

Hamas krever at Israel utvider fiskerisonen som nylig ble innskrenket utenfor Gaza og letter på blokaden av enklaven.,

Eurovision

Israel har flere grunner til forsøke å få på plass en snarlig våpenhvile, påpeker analytikere. Statsminister Benjamin Netanyahu sitter i knallharde forhandlinger om å danne en ny koalisjonsregjering. Neste uke feires uavhengighetsdagen og minnedagen, og fra 14. mai skal Israel arrangere Eurovision.

Dessuten begynner ramadan til uka, og Hamas er desperat etter å få inn økonomisk hjelp til den muslimske høytidsmåneden, påpeker Haaretz.

Over 200 palestinere er skutt og drept av israelske soldater og over 6.000 er såret av skarpe skudd under protester langs grensegjerdet siden mars i fjor. Én israelsk soldat som voktet gjerdet, er drept.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon