Raketter ble skutt opp fra Gazastripen gjennom kvelden søndag, mens Israel fortsatte å svare med angrep fra kampfly og stridsvogner. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix
annonse

Hamas kan gå med på en våpenhvile hvis også Israel stanser alle angrep mot Gazastripen, sier den palestinske bevegelsens leder Ismail Haniyeh.

Samtidig opplyser kilder til den israelske avisen Haaretz at FN, Qatar og Egypt har overlevert et tilbud om våpenhvile til Israel.

Hamas og andre væpnede grupper på Gazastripen har skutt over 600 raketter mot Israel siden lørdag morgen, men sent søndag kveld kom de første signalene om at palestinerne ønsker en nedtrapping.

annonse

– Vi er ikke interessert i en ny krig, sier Haniyeh og stiller som betingelse at Israel «umiddelbart begynner å iverksette overenskomster om et verdig liv» på Gazastripen.

Hamas-lederen gjør det dermed klart at rakettangrepene vil fortsette med mindre Israel letter på blokaden av den palestinske enklaven.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.


Avatar
Har blant annet mastergrad i business administration fra Lunds Universitet, med fokus på berøringssoner og relasjoner mellom strategi, markedsorientering og organisasjonskultur