Illustrasjonbilde. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse
annonse

I løpet av de siste 12 årene har et økende antall ofre rapportert vold i København. En av ofrene for volden er 23 år gammel Phillip. I påsken ble han brutalt sparket i hodet og slått ned på Frederiksborg gade, men ble ikke fratatt verdisaker.

Philip og noen venner gikk til Burgerbar i København på sen kveldstid. Ved disken står en gruppe på 10-15 gutter. Han spør dem om de står i kø. Så blir de sinte og slår ham ned. Og volden fortsetter når han kommer ut av burgerbaren.

Philip har beskrevet sin erfaring til Berlingske:

annonse

«Det er innvandrer barn. Jeg sier, «Hvis dere står i, er det deres tur». De er truende og nær ansiktet mitt. Jeg kan ikke huske hva som blir sagt. Etter å ha bestilt maten, kommer de over til oss og provoserer og er aggressive. Jeg prøver å si at de trenger å slappe av og at vi bare trenger litt mat og deretter skal gå hjem. Plutselig får jeg et slag i hodet».

De blir kastet ut av Burger King, men en liten stund senere kommer de tilbake og begynner å skyte på Philip og hans venner med restaurantens søtsaker gjennom strå. De blir kastet ut igjen.

Når Philip går ut på gaten, blir han igjen angrepet av gruppen som slår og sparker ham, slik at han faller på gaten.

Les også: Sensasjonelle meningsmålinger i Danmark

annonse

Slo, men stjal ikke

«Jeg er frustrert over hva som har skjedd. At noe så enkelt som å spørre noen om de står i kø, får en til å bli slått av 15 mennesker og sparket i hodet. Det tror jeg ikke kan være riktig i dagens Danmark. Politiet sa at det skjer noe hver helg. Jeg hadde en relativt dyr klokke på, så det var ikke et ran. Det var bare for å skade oss», konkluderer han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon