Illustrasjonsbilde. Skjermbilde fra Youtube.
annonse
annonse

Torsdag demonstrerte en gruppe latinamerikanere foran Det hvite hus i Washington D.C, med støtte til Donald Trump.

Latinamerikanske velgere flokker seg nå rundt presidenten. Halvparten av dem vil stemme på ham. Det er den amerikanske avisen Daily Caller som skriver om gruppen av spansktalende Trump-tilhengere som torsdag demonstrerte foran Det hvite hus, for å støtte grensevern. De krever at den omdiskuterte grensemuren bygges.

Den Texas-baserte organisasjonen, som kaller seg «Bienvenido», dro til Washington D.C. for å drive lobbyen for sin agenda. I tillegg til sin tur til Det hvite hus, vil gruppen delta på et møte med National Rifle Association (NRA), turnere byen og forsøke å påvirke lovgivere på Capitol Hill. Se videoen under artikkelen, og hør gruppen kreve bygging av Trumps omdiskuterte grensemur.

annonse

Latinamerikanske velgere flokker seg rundt Donald Trump

Noen vil kanskje tro at Bienvenido er en liten og sær gruppe av konservative latin- og mellomamerikanere, som ikke er representative for latinamerikanere flest. Det fremgår imidlertid av en meningsmåling offentliggjort i februar i år at nøyaktig 50 prosent av latinamerikanerne støtter Donald Trump. Dette kan bli avgjørende ved valget i 2020.

Ifølge Politico Magazine vil 2020 bli det første amerikanske valget hvor spansktalende utgjør den største etniske minoriteten blant velgerne. Dette ifølge undersøkelser fra Pew Research Center. Pew estimerer at 32 millioner latinamerikanere vil være kvalifisert til å stemme i 2020 – 2 millioner flere enn det totale antallet kvalifiserte svarte velgere, og mer enn 13 prosent av velgerne.

annonse

Les også: Jubeltall for Trump

I 2016 forventet mange at de spansktalende velgerne ville stemme overveldende mot Trump. Resultatet ble bedre for Trump enn mange hadde ventet. Han fikk støtte fra 28 prosent av de latinamerikanske velgerne. Neste gang kan det ende med dobbelte, skal vi tro de siste meningsmålingene.

De spansktalende velgerne er avgjørende for resultatene i flere viktige delstater. Hadde Hillary Clinton kun fått støtte fra 3 prosent flere av de spansktalende amerikanerne i Florida, ville hun i dag ha vært USAs president.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g49UUt_HjGk]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon