I et innlegg i britiske The Mail ber statsminister Theresa May Labour-leder Jeremy Corbyn lytte til velgerne og legge ulikhetene til partiene utenfor forhandlingsrommet for å få til en brexitavtale. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Britenes statsminister Theresa May ber Labour-leder Jeremy Corbyn lytte til velgerne og sette ulikhetene til side for å få til en brexitavtale.

May skriver i et innlegg i The Mail søndag at De konservatives dårlige resultat i lokalvalget er et symbol på «hva som skjer – eller ikke skjer – i Westminster».

I innlegget ber hun Corbyn sette partienes ulikheter til side for å få til en brexitavtale. Hun sier også at de ikke kan trekke på skuldrene og si at det blir for vanskelig å lande en avtale.

annonse
– Folk er lei

– Velgerne ga en beskjed om brexit til Labour også. Labour mistet seter og distrikter som de har styrt over i flere tiår. Det er tydelig at det britiske folk er lei av at de to største partiene ikke klarer å finne en måte å oppfylle resultatet av folkeavstemningen på, ta Storbritannia ut av EU og samle landet igjen, skriver Storbritannias statsminister.

I torsdagens lokalvalg tapte De konservative over 1.300 seter og makten i nesten en tredel av kommunene de hittil har styrt. Labour, som på forhånd var ventet å vinne nye seter, tapte i stedet 63 seter og makten i seks distrikter fra forrige lokalvalg i 2015.

– Lytt til velgerne

Siden brexit ble utsatt til høsten, har May vært i samtaler med opposisjonen får å få til en avtale. Samtlige av hennes avtaler hun har forhandlet fram med EU, har blitt nedstemt i Parlamentet. Tirsdag skal det holdes nye forhandlinger mellom partiene.

annonse

– Til lederen av opposisjonen vil jeg si følgende: La oss lytte til velgerne i lokalvalget og sette ulikhetene til stede for et øyeblikk. La oss gjøre en avtale, skriver May.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon