Det internasjonale valutafondet (IMF) overleverer sin uttalelse om norsk økonomi og økonomisk politikk til finansminister Siv Jensen (Frp). Jacqes Miniane t.v. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det internasjonale pengefondet (IMF) mener oppgangen i norsk økonomi er solid, men mener boligmarkedet utgjør en risiko.

IMF anbefaler innstramming for å kunne møte fremtidige tilbakeslag og utfordringer. De spår at fastlands-BNP vokser med rundt 2,5 prosent i år og 2 prosent i 2020 og vurderer ledigheten i Norge som lav, og lønnsveksten som god.

annonse

Delegasjonen peker imidlertid på at boligprisene er høye. De mener de er noe mindre overvurdert enn for ett år siden. Sammen med høy gjeld i husholdningene utgjør boligmarkedet likevel en risiko for norsk økonomi og finansiell stabilitet.

IMF advarer mot å myke opp tiltakene i boliglånsforskriften. De mener dessuten at den høye prisveksten i markedet for næringseiendom er bekymringsfull.

Delegasjonen peker også på at norsk økonomi dreier fra olje og gass og mener derfor at andre sektorer må forbedre sin konkurranseevne.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.