Tommy Robinson og Danyaal Mahmud. Skjermbilde fra video.

Danyaal Mahmud er bekymret for sin egen og familiens sikkerhet etter at hans protest mot høyreekstrem kandidat gikk viralt.

annonse

Dette er ingressen til The Guardian i en artikkel som omhandler milkshakeangrepet på Tommy Robinson. Flere andre britiske aviser har publisert den samme saken.

Kun tilfeldigheter førte til at Mahmud endte opp som «en poster boy for protest», skriver avisen. Nå er vel det å kaste milkshake på en politisk motstander ikke akkurat en normalt akseptert måte å protestere på, men angrepet var tross alt rettet mot en «folkefiende», så la gå.

Les også: Valgkamp i England: Nå kastes det milkshake på Tommy Robinson

Mahmud mener Tommy Robinson provoserte frem angrepet:

– Jeg innrømmer at jeg kalte ham avskum, men de (hans tilhengere) var veldig aggressive, forklarer Mahmud. Han sier også at noen hadde kommet med rasistiske tilrop og kalt ham pedofil.

Deretter fortsetter en opphetet samtale inntil Mahmud avslutter med å kaste milkshaken i ansiktet på Robinson.

– De kom løpende etter meg. Akkurat da var jeg redd for livet. Jeg ser rolig ut men visste at jeg kom til å få juling uansett.

Det skal på ingen måte stikkes under en stol at tilhengere av Tommy Robinson også er skyldige i overtramp, som her hvor en ung gutt trues. Riktignok etter at Robinson har opplevd to angrep med milkshake, men allikevel: Nok et eksempel på den økende polariseringen i Europa.

Mahmud er bekymret for at Robinson kan bli valgt «under det rådende klimaet». Men han kommer også med en invitasjon til forsoning:

– Jeg er villig til å begrave stridsøksen med Tommy. Kanskje vi kan avslutte konflikten med et håndtrykk?

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.