Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

annonse

Hun vil ikke være noe «moralpoliti», folk flest får gjøre som de vil.

– Mitt utgangspunkt på dette med folkehelse er veldig enkelt. Jeg har ikke planer om å være noe moralpoliti, og kommer ikke til å fortelle folk hvordan de skal leve livene sine, men jeg har tenkt å bidra til at folk skal få informasjon som danner grunnlag for å ta valg, sier Listhaug til NRK.

Selv er Listhaug en festrøyker og det var lam hun spiste på landsmøtet til FrP.

annonse

– Men for å ta det der med rødt kjøtt: Jeg mener folk skal få lov til å røyke, drikke og spise så mye rødt kjøtt de bare vil, sier Listhaug og legger til.

– Jeg tror mange røykere føler seg sett på som en pariakaste. Altså at de nesten føler de må gjemme seg bort, og det synes jeg er dumt. Selv om røyking ikke er bra, for det er jo skadelig, så må voksne folk få bestemme selv hva de gjør.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon