Flere medlemmer har oppgitt Sylvi Listhaugs (t.v.) retur som grunn for at de i løpet av helga har meldt seg inn i Drivkraft. I tillegg tror styreleder Tore Christiansen at Siv Jensens (t.h.) sosialist-kommentar kan ha vært medvirkende. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Medlemsmassen til den kristendemokratiske organisasjonen Drivkraft har økt med 33 prosent siden fredag. Styreleder Tore Christiansen tror det skyldes Listhaug.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug ble fredag tatt inn i regjering igjen, ett år etter hun ble presset til å gå av, og er nå utnevnt til eldre- og folkehelseminister.

Christiansen er selv meldt ut av KrF og tror ifølge Vårt Land utnevnelsen av Listhaug vil gjøre det vanskelige å samle partiet bak regjeringssamarbeidet.

annonse

Han er overrasket over at statsminister Erna Solberg (H) valgte å hente henne inn igjen.

– Jeg er først og fremst overrasket over at Erna så kort tid etter Listhaugs avgang, som var framtvunget av Stortinget, tar samme person inn igjen i regjering. Jeg kan ikke huske noensinne tidligere at noen har kommet så raskt tilbake etter en slik konflikt med Stortinget, sier han til avisa.

Han tror også Siv Jensens kommentar om å «knuse de jævla sosialistene» under Frps festmiddag lørdag kan ha motivert personer til å melde seg inn i Drivkraft.

Nettverket ble opprettet i januar for å ta vare på det engasjement tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide skapte i fjor høst i forbindelse med kampen om partiets veivalg. Det startet som et kristendemokratisk nettverk, men er nå en medlemsorganisasjon.

Mandag formiddag hadde de 204 medlemmer, en økning på 51 siden fredag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.