Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Etter helgens Frp-landsmøte på Gardermoen kan det konstateres at partiet må enes om hvilke kamper de skal ta, og hvilke kameler som er mest spiselige.

Christian Tybring-Gjedde var inne på det. Det er ingenting i veien for at man kan gi de andre partiene seire i saker som er viktige for dem, og ikke fullt så viktige for Frp. Politisk gjennomslag må prioriteres i hjertesakene. 

Frps eksistensberettigelse finnes i partiets politikk på innvandring, justis og samferdsel, og i kampen mot usosiale avgifter og bompenger, og mot overflødige reguleringer og byråkrati. Det er disse sakene som opprører grasrota. Det er disse sakene som gjør at en del folk i dag er misfornøyde med Frps innsats i regjeringsposisjon. 

Det er vanskelig å se for seg den typiske, opprørske Frp-eren si seg tilfreds med Frp-gjennomslag i helse- eller kulturpolitikken, når FNs migrasjonspakt undertegnes og skattebetalerne tvinges til å betale millioner som går i lommene på Rune Berglund Steen og andre ansatte i Antirasistisk Senter (Anti-innvandringskritisk Senter), og andre uproduktive, venstrevridde organisasjoner.

Les også: Podkast: Resett diskuterer Frp

Man må velge sine kamper

La oss være ærlige. Venstre har ikke den verste skolepolitikken. KrF er heller ikke helt uspiselige på absolutt alle områder. Problemene begynner når disse partiene, sammen med de dårlige kamuflerte sosialiberalerne i Høyre, får gjennomslag på innvandrings- og justisområdet. Når de i tillegg får gjennom flere avgifter, og på toppen av det hele bruker pengene på å støtte sine innvandringsliberale kamerater, så er det som å spytte på den typiske Frp-velgeren.

Det er behov for et parti i norsk politikk som klart og tydelig sier at man ikke har mye å gi når det gjelder innvandringen. Asylinnvandringen må stanses og mottak av kvoteflyktninger må opphøre. 1000 kvoteflyktninger til Norge koster oss en milliard per år, mens en flyktningeleir i Kenya for hundretusenvis av mennesker drives med 200 millioner. Et land som Sverige bruker dobbelt så mye på asylsøkere på et år, som UNHCR bruker på flyktninger globalt. Vi trenger et parti som engasjerer seg i solidaritet som monner, og ikke på venstresidens terminologiske premisser.

Kjerneoppgaver og infrastruktur

Så trenger vi et parti som er fokusert på kjerneoppgavene. På å ivareta det nødvendige sikkerhetsnettet folk trenger, dersom de mister jobben eller blir syke, og på å bygge mer vei og bane. Infrastrukturen i Norge har gått for lut og kaldt vann i årtier, og dette er en trussel for fremtidig vekst og velstand. Offentlige midler må gå til offentlige goder. Folkets velferd, infrastruktur, og trygghet. Ikke fest og moro for organisasjoner og alskens. 

Frp må prioritere gjennomslag der skoen trykker. Og det er innvandring, trygghet, infrastruktur og avgifter. Det viktigste er at all innvandring som ikke er produktiv eller helt nødvendig reduseres mer, og helst stoppes, at det blir færre bomstasjoner, og at politiet får de virkemidlene de trenger til å bekjempe kriminaliteten. Får man ikke gjennomslag som gjør dette mulig, kan man like gjerne gå i opposisjon, og komme sterkere tilbake ved neste valg, med en oppslutning som muliggjør skikkelige gjennomslag.

Les også: Det er noe tafatt, nesten impotent over Frp

Eksistensielle utfordringer

Christian Tybring-Gjedde er en erfaren, merittert og seriøs politiker som er helt åpen om de demografiske problemene og om faren islamsk fundamentalisme representerer, som er helt eksistensielle utfordringer for den norske nasjonalstaten. Dette er mangelvare i norsk politikk. 

Han er det Frp trenger. Den opprørske, konservative og motkulturelle. Partiet bør spisse budskapet på demografi og innvandring, og våge å løfte islamkritikken. Man må løfte motstanden mot overnasjonale makter, når vi blir pålagt sånt som ikke er bra for oss. 

Ellers må partiet breddes. Mange overflødige utgifter må kuttes. Usosiale skatter og avgifter må reduseres. Målet må likevel være å utvikle den norske modellen, ikke å avvikle den. Velferdssamfunnet er noe den jevne Frp-sjelen vil bevare. Bare med denne innsikt kan partiet bli et folkeparti.