Utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Mandel Ngan / Pool Photo / AP / NTB scanpix
annonse

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier det er tegn til at det iranske regimet eskalerer spenningene mellom USA og Iran.

annonse

Pompeo sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at USA har sett aktiviteter som får dem til å tro at det er en eskalering som kan finne sted.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Vi tar de nødvendige stegene for å motvirke dette, både sikkerhetsmessig og med tanke på å gi vår president en rekke alternativer dersom noe skulle skje, sier Pompeo.

Wall Street Journal får opplyst av en ikke navngitt amerikansk tjenestemann at USA har fått «uvanlig spesifikk» etterretning på at amerikanske styrker i Midtøsten er truet av Iran.

annonse
Reklame

Søndag ble det kjent at USA utplasserer et hangarskip og langdistanse-bombefly i Midtøsten. Amerikanernes nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton sa at utplasseringen er et «klart budskap til det iranske regimet om at ethvert angrep på amerikanske eller alliertes interesser vil bli møtt med nådeløs kraft».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.