Til mange brexit-tilhengeres store skuffelse må Storbritannia holde valg til nytt EU-parlament 23. mai. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Den britiske regjering bekrefter at det ikke er noen vei utenom: britene skal delta i valget på nytt EU-parlament.

annonse

Det var visestatsminister David Lidington som tirsdag fastslo at forhandlingene med opposisjonen i Parlamentet om en brexitavtale ikke rekker å bli sluttført før valget til EU-parlament 23. mai.

annonse

– Det er beklageligvis ikke mulig å komme i mål med disse forhandlingene før tidsfristens utløp. Vi hadde håpet å få orden på vår uttreden av unionen i tide, slik at dette valget ikke måtte bli holdt i Storbritannia, sa Lidington.

Han la til at regjeringen vil jobbe på høygir for at arbeidet med å klargjøre forholdene rundt utmeldingen skal bli ferdige som fort som overhodet mulig etter valget.

– Ideelt sett skulle vil gjerne ha kommet til et stadium der de valgte EU-parlamentarikerne aldri skulle behøvde å innta plassene sine i forsamlingen. Vi vil gjerne ha dette unnagjort i god tid før parlamentet tar sommerferie, sa Lidington.

annonse
annonse

Det nye EU-parlamentet kommer sammen 2. juli og tar avbrekk for sommeren 20. juli. Storbritannia har fått brexitutsettelse til 29. oktober.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.