President Donald Trump under et møte med grensevakter ved kontrollstasjonen i Calexico nær Mexico-grensen. Bildet er fra april. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
annonse

En domstol i USA gir Trump-administrasjonen medhold i at migranter kan sendes tilbake til Mexico mens asylsøknadene deres behandles.

Tirsdagens kjennelse fra en føderal ankedomstol reverserer en kjennelse fra en San Francisco-dommer, som blokkerte administrasjonens nevnte asylpolitikk.

Dommer Richard Seeborg satte i april returplanen til Trump-administrasjonen på vent mens selve praksisen med å tvinge asylsøkere til å vente i Mexico, ble behandlet i domstolene. Tirsdag har ankedomstolen gitt administrasjonen medhold i returplanen fram til domstolene kommer med en endelig kjennelse.

annonse

Saken må fortsatt ses i lys av kjennelsen i den lavere domstolen og kan dermed ende opp i høyesterett.

Trump-administrasjonens plan om retur til Mexico-grensen mens asylbehandlinger pågår, markerer et sterkt skifte fra vanlig amerikansk asylpraksis, der migranter har fått bli i USA mens sakene deres behandles.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.