Nordiske Mediedager får kritikk for å gi den omstridte ytre høyre-ideologen og Trump-strategen Steve Bannon sceneplass. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Nordiske Mediedager har høstet mye kritikk for bookingen av Trump-rådgiver Steve Bannon. – Viktig å snakke med, ikke bare om, sier konferanseleder Guri Heftye.

annonse
annonse

– Nordiske Mediedager deler bekymringen for høyrepopulismen framvekst. Steve Bannon betraktes av mange som den fremste eksponenten for denne tidsånden. Det alene er et argument for å intervjue ham, ikke det motsatte. Vi må forholde oss til virkeligheten slik den er, ikke slik vi skulle ønske den var, sa Heftye i sin tale fra scenen under mediedagene i Bergen onsdag.

annonse

– Det er viktig å snakke med – ikke bare om dem man er uenige med, utdyper hun.

Steve Bannon har tidligere vært sjef for det høyreorienterte nettstedet Breitbart News og både valgkampleder og sjefstrateg for Donald Trump. I fjor lanserte han og den belgiske høyreorienterte politikeren Mischaël Modrikamen gruppa The Movement, med formål å forene høyrekreftene i Europa.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Bannon inntar scenen i Bergen torsdag og skal intervjues under overskriften «Steve Bannon – hva vil han?». Flere mener det er feil å gi en som tilhører den nasjonalistiske høyresiden i USA taletid under mediedagene. Derfor protesterte et titalls personer i Bergen sentrum onsdag.

– Det er naivt og sensasjonalistisk av Nordiske Mediedager å gjøre en politisk ganske farlig figur til en hovedattraksjon under mediedagene, sier Rødt-leder i Bergen Sofie Marhaug til NRK.

Kulturminister Trine Skei Grande (V), som åpnet Nordiske Mediedager, sier til Kampanje at hun selv ikke ville dratt og sett Bannon, men synes heller ikke det er greit å nekte ham sceneplass.

– Jeg tror det er viktig å møte sånne folk med argumenterer, og han er en viktig premissleverandør for en av de største statene som vi har et nært samarbeid med. Det er interessant å høre hva hans tanker er, sier hun.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.