Nordiske Mediedager får kritikk for å gi den omstridte ytre høyre-ideologen og Trump-strategen Steve Bannon sceneplass. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Nordiske Mediedager har høstet mye kritikk for bookingen av Trump-rådgiver Steve Bannon. – Viktig å snakke med, ikke bare om, sier konferanseleder Guri Heftye.

annonse

– Nordiske Mediedager deler bekymringen for høyrepopulismen framvekst. Steve Bannon betraktes av mange som den fremste eksponenten for denne tidsånden. Det alene er et argument for å intervjue ham, ikke det motsatte. Vi må forholde oss til virkeligheten slik den er, ikke slik vi skulle ønske den var, sa Heftye i sin tale fra scenen under mediedagene i Bergen onsdag.

annonse

– Det er viktig å snakke med – ikke bare om dem man er uenige med, utdyper hun.

Steve Bannon har tidligere vært sjef for det høyreorienterte nettstedet Breitbart News og både valgkampleder og sjefstrateg for Donald Trump. I fjor lanserte han og den belgiske høyreorienterte politikeren Mischaël Modrikamen gruppa The Movement, med formål å forene høyrekreftene i Europa.

Bannon inntar scenen i Bergen torsdag og skal intervjues under overskriften «Steve Bannon – hva vil han?». Flere mener det er feil å gi en som tilhører den nasjonalistiske høyresiden i USA taletid under mediedagene. Derfor protesterte et titalls personer i Bergen sentrum onsdag.

annonse
annonse

– Det er naivt og sensasjonalistisk av Nordiske Mediedager å gjøre en politisk ganske farlig figur til en hovedattraksjon under mediedagene, sier Rødt-leder i Bergen Sofie Marhaug til NRK.

Kulturminister Trine Skei Grande (V), som åpnet Nordiske Mediedager, sier til Kampanje at hun selv ikke ville dratt og sett Bannon, men synes heller ikke det er greit å nekte ham sceneplass.

– Jeg tror det er viktig å møte sånne folk med argumenterer, og han er en viktig premissleverandør for en av de største statene som vi har et nært samarbeid med. Det er interessant å høre hva hans tanker er, sier hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.