Foto: ARIF ALI / AFP
annonse
annonse

En bombe har tatt livet av minst åtte personer i Lahore i Pakistan, ifølge politiet. Bomben gikk av ved inngangen til en sufi-helligdom.

Angrepet fant sted onsdag morgen utenfor et av sufienes hellige steder, kjent som Data Darbar, i den pakistanske storbyen.

Bomben gikk av like ved et politikjøretøy, og minst fem politimenn er blant de drepte, opplyser den lokale politisjefen, Arif Nawaz Khan.

annonse

Minst 24 personer ble såret i angrepet, og for de fleste er tilstanden kritisk, ifølge helsemyndighetene. Dødstallet er derfor ventet å stige.

Det er ikke kjent om angrepet ble utført av en selvmordsbomber.

Hundrevis av besøkende befant seg i og rundt helligdommen da eksplosjonen rammet. Vanligvis blir graven besøkt av tusenvis av mennesker hver eneste dag, og vaktholdet er svært strengt.

Sufisme, eller den islamske mystikken, legger større vekt på indre åndelige aspekter enn etterlevelse av religiøse regler. Mer fundamentalistiske sunnimuslimer regner sufisme som vranglære.

annonse

Tidligere har sufi-helligdommer blitt angrepet av grupper med bånd til IS og den pakistanske fløyen av Taliban. Ingen har foreløpig meldt at de står bak angrepet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon