Stoyan Nenov, Pool Photo via AP
annonse
annonse

I Ungarn øker barnefødslene, og skilsmissetallene synker. Dette er et resultat av landets familievennlige, konservative politikk, mener en amerikansk professor.

Ungarn skiller seg fra vestlige land hva gjelder familiepolitikk. Mens andre land opplever fallende fødselstall, øker antallet giftermål i Ungarn. Antall aborter i den sentraleuropeiske landet faller, og fødselstallene er på sitt høyeste på 20 år.

Siden 2010 har antallet giftermål økt med hele 43 prosent, mens antallet skilsmisser er redusert med 22,5 prosent. Utviklingen er delvis er resultat av en bevisst politikk fra ungarske myndigheter, som har gjort det klart at de ønsker å promotere giftermål og familie, samt å bevare landets kristne identitet og kulturarv. Dette skriver teologiprofessor Chad Pecknold ved Catholic University of America i Catholic Herald.

annonse

– Etter at vi vant valget i 2010 med to tredelers majoritet, bestemte vi å bygge et familievennlig land, og å styrke familier som oppdrar barn, sa Ungarns familieminister Katalin Novak nylig.

Viktor Orbáns regjering har blant annet introdusert et omfattende støtteordningssystem for familier, skatteregler som gagner familier, politikk for flere muligheter for balanse mellom jobb og fritid, samt et boligprogram. Videre har man i i regjeringstiden skapt 800 000 arbeidsplasser.

Totalt har regjeringen innført syv ulike programmer, med en økning i barnefødslene som formål, som en respons på EUs radikale innvandringsagenda. Fra og med 2020 vil mødre med fire eller flere barn slippe personlig inntektsskatt på livstid.

annonse

– Vi lever i en tid der færre og færre barn blir født over hele Europa. Folk i Vesten svarer på dette med innvandring. Ungarere ser dette i et annet lys. Vi trenger ikke tall, men ungarske barn, sa Orbán under en tale til nasjonen i februar.

Professor Pecknold er ikke tvil om hva han mener er best for europeiske nasjonalstater.

– Ungarn beviser at familievennlig politikk er bedre for nasjoner, enn den politikken som avleder og svekker familien, på innfall av ideologisk diktat, skriver han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon