Mens venstresiden har oppfordret til «flerkulturelle flagg» på 17. mai, mener Frp-topp Christian Tybring-Gjedde at dette ikke er passende.
I 2013 startet flaggdebatten for fullt i norske medier, da Aspøy skole i Ålesund leverte inn en søknad til 17. mai-komiteen i byen om elevene kunne få bruke utenlandske flagg på grunnlovsdagen.
Skolen ble sterkt kritisert, og fikk til slutt avslag av den lokale komiteen.
Men det har ikke stoppet flere politikere på venstresiden de siste årene som har oppfordret til å bruke andre flagg enn det norske.
I 2017 uttalte SV-politiker Vegar Hoel i et intervju med Harstad avis at utlendinger burde stille med sitt eget flagg.
Han fikk støtte av blant annet ordføreren i byen, som likte ideen og mente det viser at Norge er et «multikuturelt samfunn».
Les også: 17. mai – ikke lenger hva det en gang var
– Hører ikke hjemme
Det ble også bråk i Larvik i fjor da en annen SV-politiker, Elin Dahling, som satt i 17. mai-komiteen, uttalte at det var greit med utenlandske flagg.
Christian Tybring-Gjedde (Frp) er sterkt uenig med de som oppfordrer til å bruke flagg fra andre land.
– Utenlandske flagg hører selvsagt ikke hjemme på Norges Grunnlovsdag. På 17. mai feier vi Norges selvstendighet, våre frihetsverdier og vårt nasjonale fellesskap, sier han til Resett.
Han mener samfunnet blir mer splittet om de med innvandrerbakgrunn ikke bruker det norske flagget på 17. mai.
– Utenlandske flagg på en slik dag splitter og segregerer. Jeg forventer at voksne med innvandrerbakgrunn forstår dette, og meddeler det til sine barn. Det samme forventer jeg at lærerstanden gjør til sine elever.
Resett har vært i kontakt med SV og spurt om hva de mener om flagging av utenlandske flagg, men de har ikke ønsket å svare.
Heller ikke Arbeiderpartiet, Rødt eller Venstre ønsker å svare på spørsmål om de mener innvandrere burde få lov til å bruke sine egne flagg 17.mai.