Bergen 20190509. Steve Bannon deltar under nordiske mediedager i Bergen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Kommentarfelter er ytringsfrihetens pris, sa Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon under Nordiske Mediedager i Bergen torsdag.

Bannon forklarte han at Breitbart har moderatorer som passet på kommentarfeltene.

– Vi fjernet blant annet rasistiske og antisemittiske kommentarer, og kastet ut folk som kom med slike kommentarer, sa han ifølge Medier24.

annonse

– Jeg vil heller ha et kommentarfelt hvor det er ytringsfrihet, selv om jeg ikke er enig i det som står der, sa han ifølge medienettstedet.

Han er tidligere sjefsredaktør for det høyrepopulistiske nettstedet Breitbart som fikk mye av æren for Trumps valgseier i 2016. Bannon pekte på at også han fikk gjennomgå i Breitbarts kommentarfelt.

– Ytringsfrihet er ytringsfrihet – og det innebærer også å si tøffe ting, sa han.

annonse

Kritikk

Nordiske Mediedager høstet på forhånd kritikk for å ha invitert Steve Bannon, men ifølge NTB ble han intervjuet av Aftenpostens USA-korrespondent Christina Pletten for en fullsatt sal.

Da Bannon inntok scenen, takket han Bergen for å ha tatt imot ham. Han brukte imidlertid mye tid på å kritisere de etablerte mediene.

– Mediene er den virkelige opposisjonen i USA, sa han til NTB.

Presseetikk

På spørsmål om hva slags redaksjonell linje han fulgte i Breitbart, og hvordan han forholdt seg til presseetikk, svarte Bannon slik ifølge nyhetsbyrået NTB: – Hva mener du? – Hva du kan trykke og ikke trykke, sa Pletten.

annonse

– Jeg tror vi aldri måtte endre fakta i en eneste story, svarte Bannon ifølge nyhetsbyrået.

Han fremholdt at han selv leser mange av mediene han kritiserer.

– Jeg starter dagen med å lese New York Times, Financial Times, The Guardian. Jeg var avisgutt som barn og har lest NY Times hver gang anledningen byr seg siden jeg var 10–12 år gammel, sier han.

I 2016 ble han hentet inn for å lede Donald Trumps presidentvalgkamp, og ble hans sjefstrateg. Etter om lag åtte måneder i jobben, måtte han gå av. Han arbeider nå med å fremme høyrepopulistiske strømmer i Europa før EU-valget i mai gjennom Brussel-baserte The Movement.

Steve Bannon holder foredrag i Oslo, fredag, i regi av Document.

Kilde: Resett / NTB

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon