Rødts partileder Bjørnar Moxnes og første nestleder Marie Sneve Martinussen før landsmøtet. Årets landsmøte arrangeres på Alna i Groruddalen i Oslo fram til søndag 12. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Delegatene som ville bremse endringer i Rødts prinsipprogram, vant ikke fram. Dermed kan formuleringer om pamper og revolusjon bli fjernet av landsmøtet.

71 delegater stemte for å utsette prosessen, mens 121 stemte for å behandle det som planlagt, melder NRK.

Programkomiteen har lagt fram forslag om å fjerne formuleringer om at deler av fagbevegelsen, Ap og SV styres av et «pampevelde» som «arbeider i kraft av sin posisjon for å få kapitalismen til å bestå».

annonse

Rødt er i medvind. Da landsmøtet samlet seg torsdag var det klart at partiet hadde satt ny rekord med over 8.000 medlemmer.

– For to år siden hadde vi 3.000 medlemmer. Nå går det veldig fort framover, sa partileder Bjørnar Moxnes få dager før landsmøtet samlet seg. Hans plan er at Rødt har flere medlemmer enn Frp om ti år og er landets sterkeste grasrotorganisasjon.

Partiet har også satt seg hårete mål foran kommunevalget til høsten og peiler seg inn mot 4 prosents oppslutning og 200 representanter i landets kommune- og fylkesstyrer

Årets landsmøte arrangeres på Alna i Groruddalen i Oslo fram til søndag 12. mai.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon