Tysklands statsminister Angela Merkel hilser på tilskuere under EUs toppmøte i Sibiu. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tysklands statsminister Angela Merkel er fortsatt ikke villig til å støtte kravet om at EU må gå inn for klimanøytralitet innen 2050.

– Når det gjelder målet for 2050, må vi reflektere over det, sa Merkel da hun møtte pressen etter EUs uformelle toppmøte i Sibiu torsdag.

Dermed skuffet hun Belgia, Danmark, Frankrike, Luxembourg, Nederland, Portugal, Spania og Sverige, som hadde håpet på støtte fra tyskerne til klimainitiativet de la fram på toppmøtet.

annonse

Hovedkravet fra de åtte landene er at EU må gå inn for klimanøytralitet innen 2050.

Men skal et slikt mål nås, vil det være avhengig av fangst og lagring av CO2, noe som er svært omdiskutert i Tyskland, påpekte Merkel.

Ifølge henne bør EU i stedet konsentrere seg om å nå klimamålet som allerede er satt for 2030.

Ifølge EUs president Donald Tusk er sannheten at klimasaken splitter medlemslandene mye mer enn den splitter ungdommen.

annonse

Han kom samtidig med en krass advarsel til europeiske ledere:

– Politikere uten følsomhet og oppfinnsomhet i denne saken har ingen framtid. Det er jeg helt sikker på. De vil tape. Om ikke i morgen, så dagen etter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon