Illustrasjonsbilde. Foto av Frits Solvang/Dk Images/REX (653313a)
annonse
annonse

To gutter på 13 og 14 år er pågrepet mistenkt for seks ran og et ransforsøk i løpet av kort tid på Vinderen og Majorstuen i Oslo torsdag kveld.

Politiet varslet om pågripelsene like før klokken 22 torsdag kveld. De mistenker også at flere kan stå bak ranene.

– Vi har en navngitt mistenkt og kan ikke utelukke at flere blir pågrepet i ettertid, sier operasjonsleder Tor Grøttum til NTB klokken 1.30. Natt til fredag ble det aktive søket etter flere mistenkte avsluttet.

annonse

Den navngitte mistenkte er også 14 år gammel, opplyser Grøttum fredag morgen. Ingen flere er pågrepet i saken natt til fredag.

Ransofrene ble truet med kniv og fraranet Airpods.

Unge mistenkte

Fordi de pågrepne er under den kriminelle lavalderen, kan ikke politiet gjøre et formelt avhør av dem.

annonse

– Men de foresatte er kontaktet, og vi prater nå med guttene sammen med dem, forteller Grøttum.

I tillegg er barnevernet koblet inn.

– Dette er en såpass alvorlig sak at vi vil samarbeide med barnevernet og andre instanser for å se hvilke tiltak vi kan sette inn, sier operasjonslederen.

13- og 14-åringen karakteriseres begge kjenninger av politiet.

Sju ran eller ransforsøk

Det ble først meldt om tre episoder med få minutters mellomrom. Det første ranet ble meldt klokken 18.45. I en av disse episodene klarte offeret å komme seg unna uten å bli frastjålet eiendeler.

Deretter meldte politiet om enda flere ran med samme fremgangsmåte.

annonse

– Vi har nå kommet i kontakt med ytterligere fire ungdommer som har blitt ranet i området Vinderen, tvitret politiet like før klokka 21.30.

En av disse ungdommene er 14 år gammel, og to av disse fire har i likhet med et annet ransoffer blitt frastjålet ørepropper av typen airpods. Disse har en verdi på rundt 1.800 kroner.

Turte ikke kontakte politiet

De har selv kontaktet politipatruljer i området, flere av dem sammen med foresatte. De turte ikke kontakte politiet like etter ranene grunnet frykt for gjerningsmennene.

– De har blitt truet verbalt til å ikke kontakte politiet, og sånn som vi tolker det, har de sagt fra til foreldrene sine etter hvert, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB torsdag kveld.

Pedersen bekrefter at politiet har hentet inn videobilder fra området, og fra T-banen fra Majorstuen til Vinderen.

De har også snakket med de fornærmede, i tillegg til vitner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon