Nigel Farage. (Foto av FREDERICK FLORIN / AFP)
EU-motstander Nigel Farages nye Brexit-parti er ventet å 29 prosent av stemmene i det britiske EU-valget, ifølge målinger.

Farages nye brexit-parti, som heter The Brexit Party, ligger an til å vinne 29 prosent av stemmene i valget 23. mai, ifølge en såkalt «poll of polls» som Financial Times har gjennomført.

annonse

Årsaken til den høye oppslutningen er at over halvparten av dem som stemte på De konservative i det britiske valget i 2017, sier de har planer om å stemme på Farages nye parti denne måneden, ifølge analysen som er basert på flere målinger.

Over to tredeler av de tidligere konservative velgerne planlegger å gi sin støtte til andre partier i valget på EU-parlament. EU-vennlige konservative sier de vil stemme på de tre brexit-motstandspartiene Liberaldemokratene, De grønne og det nye partiet Change UK.

Det største opposisjonspartiet, Labour, er ventet å miste 13 prosent av sin oppslutning fra 2017-valget, i hovedsak fordi velgere hopper over til Farages brexit-parti og til hans rivaliserende UK Independence Party (UKIP).

Farage var leder for UKIP fram til juli 2016, like etter at Storbritannia i en folkeavstemning stemte for å forlate EU.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.