Illustrasjonsfoto: Pixabay/MichaelGaida
annonse
annonse

Mediene skriver veldig lite eller ingenting om den mest forfulgte religiøse gruppen i verden: Kristne. Derfor skal det holdes appell utenfor Stortinget lørdag 11. mai kl. 1130.

– Når norske medier skriver om forfulgte minoriteter rundt i verden konsentrerer de seg om grupper som er minoriteter i Norge eller tilhører grupper som er minoriteter i andre land men som ikke finnes i særlig grad i Norge, skriver initiativtaker Judith Horntvedt i en pressemelding.

Hun forteller at hun forsøker å få media til å rett opp i denne skjevheten, men uten at hun opplever at riksmediene har brydd seg.

annonse

Som Resett nylig skrev slår en ny britisk rapport fast at omfanget av overgrep mot kristne i deler av Midtøsten «nærmer seg den internasjonale definisjonen på folkemord».

Rapporten undersøker den politiske tilstanden til kristne i land over hele verden og konkluderer med at kristne utvilsomt er verdens mest forfulgte religiøse gruppe. Den påstår at hele 80 % av alle verdens forfulgte religiøse personer bekjenner seg til kristendommen.

Da innholdet i rapporten ble kjent, gikk den britiske utenriksministeren Jeremy Hunt hardt ut mot «politisk korrekthet», som han mente spiller en viktig rolle i overgrepene. Hunt anklagde regjeringer over hele verden for å «sove» når det kommer til overgrep mot kristne.

– Det vi har glemt i denne atmosfæren av politisk korrekthet er faktisk at de kristne som forfølges er noen av de aller fattigste menneskene på planeten, sa Hunt.

annonse

Engasjert

Judith er selv aktiv lokalpolitiker i Asker for Frp, og deltar i det offentlige ordskifte også på riksplan. Hun har skrevet innlegg blant annet i Nettavisen og Resett.

Les mer: Judith Horntvedt: – Det må stilles krav til oss innvandrere. Vi klarer oss selv 

Horntvedt håper mange møter opp og gir sin støtte til å få mer oppmerksomhet på de kristnes situasjon. Hun presiserer at dette ikke dreier seg om å nedvurdere dekningen av andre minoriteter.

– Terror, forfølgelse, trakassering og diskriminering på grunn av overbevisning er uakseptabelt uansett hvem som rammes, sier hun.

annonse

Blant appellantene finner vi stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp), tidligere stortingsrepresentant Hallgrim Berg (H), partileder Erik Selle (PDK) samt Resetts egne Shurika Hansen og Lars Akerhaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon