Skytingen i synagogen i Poway var det andre angrepet mot en synagoge i USA siden i fjor høst. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB scanpix

Føderale myndigheter tar ut 109 tiltalepunkter for hatkriminalitet mot den høyreekstreme 19-åringen som åpnet ild i en fullsatt synagoge i California i april.

annonse

Påtaleansvarlige sier de lover å bringe rettferdighet til pårørende og utelukker ikke at de vil be om dødsstraff for tiltalte.

– Vi vil ikke tillate at våre samfunnsmedlemmer blir jaktet på i deres bedehus, der de skal føle seg frie og trygge når de praktiserer sin religion, sier statsadvokat Robert S. Brewer Jr.

En 60 år gammel kvinne ble skutt og drept og tre andre, inkludert en åtteåring, ble skadd under angrepet som fant sted i synagogen i Poway utenfor San Diego i april. Det at gjerningsmannens våpen sluttet å fungere, kan ha reddet mange liv.

19-åringen er blitt tiltalt for drap og 53 tilfeller av drapsforsøk. Hatkriminalitet-tiltalene kommer på toppen av dette.

Et brev som antas å være forfattet av tiltalte, og som ble lagt ut på nettet i forkant av angrepet, viser til høyreekstremisme og jødehat som gjerningsmannens motiv. Da den tiltalte selv ringte politiet etter skytingen, sa han at han måtte «forsvare sitt folk mot jødene».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.