Skytingen i synagogen i Poway var det andre angrepet mot en synagoge i USA siden i fjor høst. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Føderale myndigheter tar ut 109 tiltalepunkter for hatkriminalitet mot den høyreekstreme 19-åringen som åpnet ild i en fullsatt synagoge i California i april.

Påtaleansvarlige sier de lover å bringe rettferdighet til pårørende og utelukker ikke at de vil be om dødsstraff for tiltalte.

– Vi vil ikke tillate at våre samfunnsmedlemmer blir jaktet på i deres bedehus, der de skal føle seg frie og trygge når de praktiserer sin religion, sier statsadvokat Robert S. Brewer Jr.

annonse

En 60 år gammel kvinne ble skutt og drept og tre andre, inkludert en åtteåring, ble skadd under angrepet som fant sted i synagogen i Poway utenfor San Diego i april. Det at gjerningsmannens våpen sluttet å fungere, kan ha reddet mange liv.

19-åringen er blitt tiltalt for drap og 53 tilfeller av drapsforsøk. Hatkriminalitet-tiltalene kommer på toppen av dette.

Et brev som antas å være forfattet av tiltalte, og som ble lagt ut på nettet i forkant av angrepet, viser til høyreekstremisme og jødehat som gjerningsmannens motiv. Da den tiltalte selv ringte politiet etter skytingen, sa han at han måtte «forsvare sitt folk mot jødene».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon