Carl I. Hagen på Frps landsmøte 2019 på Gardermoen søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Carl I. Hagen lanserte på FrPs landsmøte til stor applaus et forslag om å innvilge 100 milliarder til betaling av eksisterende og planlagte bompengeprosjekt med et pennestrøk.

Pengene skal hentes fra Oljefondet som hadde et overskudd i første kvartal på 738 milliarder. Forslaget ble vedtatt på landsstyret til en mere avholdt Siv Jensen som mente de måtte ha realistiske forventninger for hva de ville få igjennom i regjering.

FrP raser på meningsmålingene og ligger nå nede på 7,7 prosent på siste meningsmåling. FNB som kun stiller lister i 11 av landets kommuner har en oppslutning på 3,5% mot FrP som stiller i alle kommunene så ville et nasjonalt FNB hatt en teoretisk oppslutning på fantastiske 10,8% ( 13 kommuner med rene lister mot bompenger)  Utregning [X = (13×3,5×100)/422 = 10,8%] oppslutning i snitt i de 13 kommunene. Dette burde få FrP og regjeringen til å innse galskapen. Et parti med en sak på agendaen fillerister FrP på meningsmålingene.

Trond Giske sa det slik i et intervju til Dagbladet:

Det er blitt dyrere å pendle, og staten setter rekord i bompengekrav. Det er på tide at Arbeiderpartiet setter foten ned og sier at nok er nok. Venstres Abid Raja er helt enig i at staten tar inn for mye. Han forteller Dagbladet at han vil ha bompenger øverst på listen når han møter finansminister Siv Jensen (Frp) til deres ukentlige fraksjonsmøte.

annonse

– Vi må erkjenne at det har gått for langt og at vi nå krever inn mer bompenger enn det befolkningen er villig til å betale, sier Raja, som er Venstres finanspolitiske talsmann, til Dagbladet.

Så her har Siv Jensen en enestående gylden mulighet til å få både regjeringspartner Venstre og opposisjonen med på en betydelig kutt i innkrevingen av bompengene. Lansering av Hagens forslag og landsstyrets vedtak i regjering og storting vil kunne gi FrP det de trenger framfor høstens valg. Vel å merke om de får flertall for sitt forslag.
Siv sitt puslete utspill på 200 millioner i kutt av bomstasjoner er bagateller og vil ikke rikke ved noen meningsmåling for partiet. Hun må innse at det er gått for langt.

FrP har siden de gikk inn i regjering 2013 stemt ja til hvert eneste bompengeforslag det har blitt stemt for i stortinget. Fullstendig uavhengig av hva deres eget lokalvalg har stemt. Dette har ført til en rasering av deres oppslutning på meningsmålingene. FrP lokalt har følt seg sveket av ledelsen som sitter i regjering.

Undertegnede har ved gjentatte ganger forsøkt å få tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til å svare på mail for å få klarhet i spørsmål rundt FrP og deres stilling til bompenger. Men hverken Ketil Solvik-Olsen, Jon Georg Dale, FrP sentralt eller Statssekretær Samferdselsdepartementet (FrP) Tommy Skjervold har villet svare på mine spørsmål om saken.

Terje Søviknes tidligere ordfører i Os kommune uttaler til NRK om meningsmålingene på 7,7%.

– Dette er en påminnelse om at vi må jobbe knallhard fram mot niende september med våre kommunalpolitiske saker, enten det er en varm og verdig eldreomsorg eller nei til eiendomsskatt. Men holder klokelig munn når det kommer til bompenger. Noe Os kommune så langt har klart seg uten.

Les også: Frp får 7,7 prosent på kommunemåling

annonse

FNB i Bergen hadde ved siste meningsmåling en oppslutning på fantastiske 20,6 % og lager jordskjelv langt inn i regjeringen som nå tyr til alle mulige krumspring for å hente inn igjen velgerne. Førstekandidat i Bergen Trym H. Aafløy. mener Frp har mistet all troverdighet som et parti som er motstandere av bompenger.

– De sitter med bukten og begge endene. Da blir frustrasjonen stor når de sier en ting og gjør noe helt annet, sier Aafløy til TV2.
Samferdselsminister Jon Georg Dale er ikke overraskende helt uenig.

– Dette er bare tull. Våre lokalpolitikere stemmer i mot bompakken i Bergen, så vi er enige i den saken.

Da er det rimelig utrolig at vår samferdselsminister Jon Georg Dale kan fremheve lokalpolitikere som stemmer mot bompengepakkene mens han selv i regjering og storting stemmer for akkurat de samme pakkene. Det er så en nesten ikke tror det en hører.
Hvor er troverdigheten deres FrP?

Her er altså listen som feller FrP og hva de har stemt før og etter de kom i regjering.

Før regjering:

annonse

Tresfjordbrua

E16 Fønhus – Bagn

Hålogalandsbrua

Ryfast

545 i Fitjar og Stord

Skreifjella

Miljøpakke Trondheim

Ørje og Knapstad

Lunner grense

Bergensprogrammet

Ringebu og Otta

Bommestad

——

Frp i regjering:

Askøypakken
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Stokkhaugen
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Joberget
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Korgen – Bolna
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Harstad
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Bodø
PS: Avstemming feil i.h.h.t. liste – Usikker på denne…

Damåsen – Saggrenda
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Nedre Glomma
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Slåttekås
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Førdepakken
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Grenland
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Dagslett – Linnes
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Helgeland sør
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Bagn – Bjørgo
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Tvedestrand
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Rugtvedt

Kolomoen – Moelv

Nord-Jæren
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Ommangsvollen
Se fotnote – Enstemmig vedtatt..

Dyrstad

Bjørum

Rogfast

Vindåsliene

Nordøyvegen

Stokkhaugen

Kristiansand

Skardtjernet

Nordhordlandspakken

Kanskje nestor Carl I. Hagen sitt forslag om 100 milliarder ikke er så dumt likevel?

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon