Den tidligere sjefstrategen til USAs president Donald Trump i Oslo for å holde tale under nettavisen Document.nos arrangement i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

President Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon møtte en velvillig sal under arrangementet til Document.no i Oslo fredag kveld.

Han åpnet møtet i Oslo Militære Samfund med å beskrive opptakten mot valgnatten under presidentvalget i 2016, og hvorfor vanlige folk som ikke lenger hadde jobber, stemte på Donald Trump.

Finanseliten, Kina, Hillary Clinton og Demokratene, den etablerte pressen og EU-eliten er blant elementene som inngår i forklaringsmodellene for det som skjedde i USA og den høyrepopulistiske politiske bevegelsen man ser i Europa.

annonse

Han tok også til orde for et tettere samarbeid med islamske land.

– Jeg er ingen islamofob. De muslimske landene er naturlig allierte i kampen mot radikale islamister, sa Bannon til publikummet på Document.nos arrangement. Utspillet var svar på en påstand fra salen om hva som kan gjøres med det som ble beskrevet som et voksende antall muslimer.

Steve Bannon er kjent for sin rolle som sjefstrateg for Donald Trump og tidligere redaktør for det høyreradikale nettstedet Breitbart.

Han kom fra Bergen og Nordiske Mediedager torsdag der han ble intervjuet på scenen i Grieghallen. Steve Bannon har gjort flere besøk til Europa de siste månedene og møtt høyreorienterte politikere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon