Somalias hovedstad Mogadishu har de siste årene blitt rammet av en rekke terrorangrep. Her har biler begynt å brenne etter at en bilbombe eksploderte 17. april i år. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

17 IS-krigere er drept i to amerikanske luftangrep nord i Somalia denne uken, ifølge det amerikanske militæret.

Opplysninger om angrepene ble fredag offentliggjort av US Africa Command, som har ansvar for USAs militære styrker i Afrika.

13 IS-tilhengere skal ha blitt drept i et luftangrep onsdag i Golis-fjellene i den selvstyrte regionen Puntland. Dagen etter ble det gjennomført et nytt angrep mot en leir i samme område, og her antas det at fire ble drept.

annonse

USA har trappet opp luftangrepene i Somalia etter at Donald Trump ble president. Amerikanerne hevder å ha drept over 800 ytterliggående islamister de to siste årene.

IS har rekruttert medlemmer i Puntland, men gruppen har fortsatt liten betydning sammenlignet med al-Shabaab, ifølge eksperter. Al-Shabaab er en ytterliggående islamistgruppe som har kjempet mot Somalias regjering siden midten av 2000-tallet. I 2012 sverget gruppen troskap til al-Qaida.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon