Blomster og lys ved båren til Louisa Vesterager Jespersen før bisettelsen fra Fonnesbæk Kirke i Ikast. Louisa Vesterager Jespersen ble sammen med Maren Ueland drept i Marokko før jul. Foto: Bo Amstrup/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Bistandsadvokaten til familien til danske Louisa Vesterager Jespersen ønsker dødsstraff etter drapet på Jespersen og norske Maren Ueland i Marokko.

annonse

Khalil El Fataoui, bistandsadvokaten til familien til den avdøde danske kvinnen, sier til Dagbladet at de fire tiltalte utgjør en fare for verden.

– Jeg erfarer at aktor vil be om dødsstraff for tre eller fire hovedtiltalte. Jeg er helt enig i det. Drapsmennene har gjennomført helt forferdelige handlinger, og er fremdeles en fare for Marokko – og for verden, sier han.

Bistandsadvokaten sier familien ønsker at de ansvarlige blir straffet, men påpeker at familien ikke har ytret ønske om hva straffen bør være.

Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med bistandsadvokaten til familien Ueland. Forsvareren til den sveitsisk-spanske statsborgeren som er siktet for å ha hjulpet til i planleggingen av dobbeltdrapet, sier at hans klient fortsatt mener han er uskyldig.

Til sammen 24 menn er tiltalt i saken, men kun fire av dem er tiltalt for å ha drept kvinnene, som var på tur i Atlasfjellene da de ble funnet drept 17. desember i fjor. Rettssaken begynner i Salé 16. mai.

Marokko har ikke utført dødsstraffer siden 1993, til tross for at 100 dødsdømte sitter i fengsler i landet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.