Nigel Farage. Foto: REUTERS/Vincent Kessler
annonse
annonse

Det nystartede Brexit-partiet blir Storbritannias største i EU-valget, mens landets to tradisjonelle partier blir helt akterutseilt, ifølge en ny måling.

Brexit-partiet, som ledes av tidligere Ukip-leder Nigel Farage, får 34 prosent av stemmene i en måling som er gjort av Opinium på oppdrag for The Observer. Det er mer enn de konservative og Labour får til sammen.

Labour blir nest størst med 21 prosent, mens statsminister Theresa Mays konservative ender på fjerde plass med 11 prosent. Liberaldemokratene, som er imot brexit, og vil ha en ny folkeavstemning, har klatret og kommer på tredje plass med 12 prosent.

annonse

Storbritannia ble tvunget til å velge representanter til EU-parlamentet i slutten av mai siden det har drøyd å få brexit på plass. Brexit-partiet anklager de to store partiene for å ha sveket dem som stemte for brexit for tre år siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon