Nigel Farage. Foto: REUTERS/Vincent Kessler

Det nystartede Brexit-partiet blir Storbritannias største i EU-valget, mens landets to tradisjonelle partier blir helt akterutseilt, ifølge en ny måling.

annonse

Brexit-partiet, som ledes av tidligere Ukip-leder Nigel Farage, får 34 prosent av stemmene i en måling som er gjort av Opinium på oppdrag for The Observer. Det er mer enn de konservative og Labour får til sammen.

Labour blir nest størst med 21 prosent, mens statsminister Theresa Mays konservative ender på fjerde plass med 11 prosent. Liberaldemokratene, som er imot brexit, og vil ha en ny folkeavstemning, har klatret og kommer på tredje plass med 12 prosent.

Storbritannia ble tvunget til å velge representanter til EU-parlamentet i slutten av mai siden det har drøyd å få brexit på plass. Brexit-partiet anklager de to store partiene for å ha sveket dem som stemte for brexit for tre år siden.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.