Pakistani paramilitary soldiers . (Photo by ARIF ALI / AFP)
annonse
annonse

Minst en person ble drept da væpnede menn lørdag stormet et kinesisk-bygd luksushotell i havnebyen Gwadar i den pakistanske Baluchistan-provinsen.

En sikkerhetsvakt ved hovedinngangen ble skutt og drept da de væpnede mennene kastet granater og tok seg inn i hotellet.

Men sikkerhetsstyrkene sperret raskt av hotellet og evakuerte gjestene før angriperne ble omringet i trappa opp til toppetasjen, ifølge en militær talsmann.

annonse

Det var opp til fire menn som gikk inn i hotellet Pearl Continental og åpnet ild, ifølge provinsens innenriksminister Ziaullah Langu.

Han legger til at noen personer ble lettere såret under angrepet, mens politimester Aslam Bangulzai sier at ildvekslingen pågikk i nesten tre timer. Det var ingen kinesiske eller pakistanske gjester på hotellet.

Gigantprosjekt

Havnebyen Gwadar, som inntil for få år siden bare var en liten fiskerlandsby, er en del av et kinesisk prosjekt til en verdi av 62 milliarder dollar for å bygge ut handelsruter mellom Asia, Midtøsten og Europa gjennom Pakistan.

Det enorme havneprosjektet har til formål å binde sammen Den kinesiske Xinjiang-provinsen med Gwadar ved Indiahavet, noe som vil gi Kina raskere og sikrere tilgang til Midtøstens olje.

annonse
Veier og sykehus

Foruten havna omfatter prosjektet en 392 kilometer lang vei fra Peshawar til Karachi, en ny motorvei, en flyplass og et sykehus i Gwadar.

Prosjektet er imidlertid blitt kritisert av mange som mener at lokalbefolkningen ikke har fått sin del av profitten fra provinsens ressurser.

Baluchistan er Pakistans største og fattigste provins og er i mange år blitt rammet av separatistiske og jihadistiske opprør.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon