Munchmuseet sier det hele har vært en misforståelse, og beholder ordet «kyss» i bildetittelen. ønsker å unngå å støte publikum i Saudi-Arabia. Derfor droppes nakenmotiver. Bildet viser det nye Munchmuseet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Munchmuseet har endret mening, og vil beholde ordet «kyss» i tittelen når den norske kunstneren skal stilles ut i Saudi-Arabia i juni.

Blant de 50 Munch-verkene som skal stilles ut i kulturhuset King Abdulaziz Center for World Culture i den saudiarabiske ørkenen, er oljemaleriet «Kyss på stranden i måneskinn» fra 1914. For å ikke provosere publikum ble det først bestemt å fjerne ordet «kyss».

Nå har museet snudd.

annonse

– Jeg tror det har skjedd en misforståelse fra vår side, og vi satte en tittel som vi tenkte passet. Dette var aldri noe stort tema, men da det ble en offentlig diskusjon om dette, har vi sett på det på nytt, sier museumsdirektør Svein Olav Henrichsen til Dagens Næringsliv.

– Det viktigste for oss er å få presentert Munch for første gang i et arabisk land. Kunst skaper refleksjon og vi ønsker å skape dialog på tvers av kulturer. Dette er et viktig skritt i Munch-historien, tilføyer han.

Utstillingen som åpner 5. juni har fått navnet «Edvard Munch: Landscapes of the Soul» og er rettet mot kunstnerens landskapsmotiver.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon