Leder i Rødt, Bjørnar Moxnes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Allerede lørdag kan det bli klart om Rødt fjerner begrepet «kommunisme» fra partiets nye prinsipprogram.

Dette har vært en av de store sakene på partiets rekordstore landsmøte i helgen.

Partiets redaksjonskomité jobbet lørdag ettermiddag med hvilke forslag som skulle legges fram for votering lørdag.

annonse

– Vi tror det skal vedtas i dag, om vi rekker. Men ingenting blir helt endelig vedtatt før i morgen. Likevel vet vi nok hvordan det går etter de første avstemningene i dag ved møteslutt, sier komiteens leder Mimir Kristjansson til NTB.

Helt siden han ble Rødt-leder i 2012, har Bjørnar Moxnes forsøkt å luke ut begrepet fra prinsipprogrammet. I 2014 gikk han på et nederlag, og det knytter seg stor spenning til om det samme vil skje på årets møte.

På lørdag var det heftig debatt om saken.

annonse

– Jeg bryr meg ikke så mye om hva avisene skriver om vårt program. Men det jeg bryr meg om er hva folk flest tenker om programmet, at det er noe de kjenner seg igjen i, med begreper som gir gjenklang og ikke legger snubletråder for oss selv. Mitt problem er at «kommunisme» ofte står i veien for det vi ønsker å få til, sa Moxnes i debatten.

Andre er langt mer skeptiske til å fjerne begrepet.

– Språk er makt. Vi må ikke tilpasse det etter hva den borgerlige pressen ønsker. Jeg er kommunist, og jeg forstår ikke hvordan vi kan ha et kommunistisk grunnsyn uten å nevne kommunisme, sa Andreas Lindrupsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon