Fredag holdt Rødt-leder Bjørnar Moxnes åpningstalen på det største landsmøtet i partiets historie. Men selv får han ikke stemme på landsmøtet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ulikt de fleste andre partier har Rødt bestemt at verken partiledelsen, sentral- og landsstyre kan bruke stemmeretten sin på landsmøtet.

annonse

Fredag måtte ledelsen gå på gangen da partiet blant annet stemte over strategi og handlingsplan framover. Partiet har nemlig besluttet et grasrotdemokrati, der kun delegater valgt fra lokallag har stemmerett.

– Rødt er et grasrotparti, og vi ser at makt også er skjevt fordelt hos oss. Vi som har ledende stillinger, har mer makt resten av året, landsmøtet er grasrotas organ, forklarer Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

Partiet viser til at maktfordelingsprinsippet for øvrig er det samme som i Stortinget, der regjeringen ikke har stemmerett.

Samme prinsipp følges også av Arbeiderpartiet.

Rødt har vært i sterk vekst den siste tiden og holder det største landsmøtet i partiets historie i helgen, med over 200 delegater. Partiet skal både vedta nytt prinsipprogram og en strategi for veien videre.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.