Fredag holdt Rødt-leder Bjørnar Moxnes åpningstalen på det største landsmøtet i partiets historie. Men selv får han ikke stemme på landsmøtet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Ulikt de fleste andre partier har Rødt bestemt at verken partiledelsen, sentral- og landsstyre kan bruke stemmeretten sin på landsmøtet.

Fredag måtte ledelsen gå på gangen da partiet blant annet stemte over strategi og handlingsplan framover. Partiet har nemlig besluttet et grasrotdemokrati, der kun delegater valgt fra lokallag har stemmerett.

– Rødt er et grasrotparti, og vi ser at makt også er skjevt fordelt hos oss. Vi som har ledende stillinger, har mer makt resten av året, landsmøtet er grasrotas organ, forklarer Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

annonse

Partiet viser til at maktfordelingsprinsippet for øvrig er det samme som i Stortinget, der regjeringen ikke har stemmerett.

Samme prinsipp følges også av Arbeiderpartiet.

Rødt har vært i sterk vekst den siste tiden og holder det største landsmøtet i partiets historie i helgen, med over 200 delegater. Partiet skal både vedta nytt prinsipprogram og en strategi for veien videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon