Innbyggere i Gaza City venter på å få fylt kjelene sine med gratis grøt lørdag. Hverdagen er svært tøff for 2 millioner palestinere som må tåle strømbrudd mesteparten av dagen, en arbeidsledighet på over 50 prosent og store ødeleggelser på bygninger og infrastruktur. Foto: Hatem Moussa / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Israel gjenåpnet søndag grenseovergangene til Gazastripen. De ble stengt tidligere i mai etter at Hamas og Islamsk jihad skjøt hundrevis av raketter mot Israel.

En skjør våpenhvile ser fortsatt ut til å holde. Ifølge det israelske forsvarsdepartementet er grenseovergangene ved både Erez og Kerem Shalom gjenåpnet

Begge har vært stengt siden 4. mai, da det ble skutt hundrevis av raketter mot Israel og Israel svarte med å bombe titalls mål i en nedkjørte palestinske enklaven.

annonse

25 palestinere og fire israelere ble drept i løpet av to dager. Mandag ble partene enige om en våpenhvile, og siden har det vært relativt rolig.

Fredag hevet Israel også et forbud mot at palestinske fiskebåter opererer utenfor kysten av Gazastripen.

Israel mener at blokaden av Gazastripen er nødvendig for å isolere Hamas, som har hatt makten i enklaven siden 2007. Kritikere mener at blokaden fungerer som en kollektiv straff for Gazas 2 millioner innbyggere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon