Rettssaken mot en mann som er tiltalt for gjentatte overgrep mot sin datter, kommer opp for Øst-Finnmark tingrett i Vadsø mandag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
annonse
annonse

Mandag starter rettssaken mot en mann i 60-årene fra Finnmark som er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot sin egen datter.

Øst-Finnmark tingrett i Vadsø har satt av tre dager til saken. Tiltalen mot mannen er tatt ut av Statsadvokatene i Troms og Finnmark. Overgrepene mot datteren, som er født i 1986, har ifølge påtalemyndigheten skjedd i perioden 1990 til 1997.

– Han stiller seg uforstående til tiltalen og erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Jens Bernhard Herstad, til NTB. Han sier at klienten føler seg forhåndsdømt og isolert av lokalsamfunnet.

annonse

Ifølge tiltalen har mannen begått gjentatte overgrep som likestilles med samleie, og overgrepene har ført til at fornærmede har fått betydelige helseskader.

Mannen er tiltalt etter bestemmelsene i den gamle straffelovens paragraf 195 om seksuell omgang med barn under 14 år og under 10 år. Øvre strafferamme er 21 års fengsel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon