Bildet viser hvor lite treffsikre skuddene som ble avfyrt var. Rød sirkel viser hvor Torell ble liggende . Bilde fra svensk politi.
annonse
annonse

Tre politibetjentene skjøt og drepte Eric Torell i Stockholm. De to mannlige blir tiltalt, mens den kvinnelige politibetjenten slipper unna, skriver SVT Nyheter.

Eric Torell hadde Downs syndrom og viftet med en lekepistol da han ble skutt og drept. I alt 25 skudd ble avfyrt hvorav tre skudd traff Torell og tok hans liv.

Politikvinnen, som sier hun ble rammet av panikk og dødsangst, beskriver det som skjedde slik:

annonse

– Jeg sitter liksom og sikter på ham og han går forbi og jeg føler liksom bare «shit altså», selv om han ikke ser at jeg sitter der. Jeg fulgte ham liksom med blikket, han fortsetter å gå mot bakgården, og så plutselig snur han seg mot meg og retter våpenet sitt mot meg, og da skyter jeg ham.

Skjøt til magasinet var tomt

Hun vet ikke hvor mange skudd hun utløste, men tror hun skjøt til magasinet var tomt. Hun forklarer at hun ble rammet av tunnelsyn, noe som kan forklare at hun ikke forsto at Torell hadde Downs, som fremgår tydelig av hans utseende.

Politikvinnen sier i forhøret at hun skjøt når Torell snudde seg og rettet et våpen mot henne. Men obduksjonen viser at Eric ble skutt i ryggen.

annonse

Når politikvinnen åpner ild gjør de to kollegaene det samme. Det er altså kvinnen som åpner ild først. Allikevel er hun den eneste som slipper tiltale. Ingen offisiell forklaring på rettens vurdering er kjent på skrivende tidspunkt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon