Det brenner natt til søndag i tre boliger i Lier i Buskerud. To personer er ikke gjort rede for. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

To personer er funnet omkommet etter at tre boliger tok fyr i Lier i Buskerud natt til søndag.

– Brannvesenet har søkt gjennom bygget og funnet to personer som er omkommet, bekrefter operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til NTB. Han ønsker ikke å gå ut med kjønn eller alder på dem.

Personene ble funnet klokken 4.05. Pårørende er varslet og ivaretas av kommunens kriseteam, opplyser politiet på Twitter.

annonse

De to omkomne var registrert boende i samme hus.

En til sykehus

Nødetatene ble varslet om brannen klokken 0.38. En av brannene var søndag morgen slukket, og det jobbes fortsatt med etterslukking av den siste.

Det skal ikke være snakk om rekkehus, men boliger som ligger i nærheten av hverandre.

annonse

En kvinne er fraktet til Drammen sykehus etter å ha hoppet ut fra vinduet til et av husene som brant. Ifølge operasjonsleder Reite skal det være snakk om et mulig beinbrudd.

Huset hun hoppet fra, er det samme huset hvor de to omkomne ble funnet.

Tre boliger

Ifølge operasjonslederen kan det virke som brannen først startet i ett hus og så spredde seg til de to andre.

Nødetatene fryktet også videre spredning og evakuerte derfor beboere i ni nærliggende boliger. Totalt er 40 personer evakuert. De er innkvartert på et hotell i Drammen.

– Dette er en tragisk hendelse, og vi tenker på alle som er berørt. Vårt viktigste fokus nå er å gi bistand til de som trenger det, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier kommune.

– Med så mange berørte er det mange som vil trenge noen å snakke med. Psykososialt kriseteam ble raskt koblet på, og de vil være til stede i dag og gi bistand videre utover, sier Ringdal.

annonse

Nærliggende fasade, inkludert boliger og biler, er skumlagt for å hindre spredning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon