Blomster og lys ved båren til Louisa Vesterager Jespersen før bisettelsen fra Fonnesbæk Kirke i Ikast. Louisa Vesterager Jespersen ble sammen med Maren Ueland drept i Marokko før jul. Foto: Bo Amstrup / Ritzau / NTB scanpix
annonse

En 29 år gammel kvinne er i Danmark dømt til 80 timers samfunnstjeneste for å ha delt en video av drapet på en dansk student i Marokko.

annonse
annonse

Kvinnen ble dømt til tre måneders betinget fengsel, som betyr at hun vil utføre 80 timers samfunnstjeneste. Hun er også dømt til å betale 2.000 danske kroner til hver av kvinnens foreldre.

annonse

En rekke personer er i Danmark siktet for å ha delt videoen som viser drapet på Louisa Vesterager Jespersen (24). Hun ble drept i desember i fjor sammen med sin norske studievenninne Maren Ueland (28).

Den 29 år gamle kvinnen er ikke tidligere straffedømt og tilsto lovbruddet under et rettsmøte i Næstved, opplyser påtalemyndigheten i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Hun uttrykte anger over det hun har gjort, sier statsadvokat Rune Jensen.

Også i Marokko er en mann fra Marrakech dømt for å ha delt drapsvideoen, og han fikk en straff på tre års fengsel og 10.000 dirham i bot, skriver Stavanger Aftenblad. Beløpet tilsvarer omkring 9.000 kroner.

Selv forklarte 51-åringen at videoen ble delt ved en feiltakelse. I retten tok han klar avstand fra terrorhandlingen og nektet straffskyld for delingen da saken kom opp i Salé tingrett.

Rettssaken hvor fire menn er tiltalt for drap eller medvirkning til drap på Ueland og Vesterager Jespersen begynner igjen torsdag 16. mai. Ytterligere 20 menn er tiltalt i saken for å ha gitt sin tilslutning til en terrororganisasjon

De to kvinnene var på tur i Atlasfjellene da de funnet drept ved byen Imlil 17. desember i fjor. Drapene er omtalt som en terroraksjon og sjokkerte hele Marokko så vel som i de to kvinnenes hjemland.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.