Foto: Lise Åserud / SCANPIX
annonse
annonse

Moderaternas regionallag i Stor-Stockholm har gått inn for å avvikle skattefinansiert public service. 

Lørdag vedtok Moderaterna i Stockholms län at man vil gå inn for å legge ned Sveriges Radio (SR), Sveriges Television (SVT) og Utbildningsradion. Det er ungdomspartiet Moderata ungdomsförbundet (Muf) som har løftet debatten, og siden vunnet avstemningen. Det melder SVT.

«Utspilt sin rolle»

annonse

Man har offisielt tatt stilling for en «ordentlig gjennomgang av public service».

– Vi må stå for det vi mener. Åpenbart synes tilstrekkelig mange at public service har utspilt sin rolle, og at det bør legges ned.

Stor-Stockholm er partiets viktigste bastion. Ved valget i 2018 vant det selvutnevnte liberalkonservative partiet 26 prosent av stemme i den svenske hovedstadsregionen, mot knappe 20 prosent av stemmene i landet som helhet.

annonse

Les også: Alternative medier i Sverige er blitt veldig store

Kritikk

Høyrepartiets gamle samarbeidspartnere på den venstreliberale flanken er ikke fornøyde med beslutningen. Christer Nylander fra Liberalerna leder Riksdagens kulturkomité. Han beklager vedtaket.

– Jeg synes det er beklagelig at Moderaterna i Stockholms län fatter denne beslutningen. Sverige trenger mangfold i media, mangfold av medier, og vi trenger public service, slår Nylander fast.

Også Socialdemokraternas gruppeleder i Riksdagen, Annelie Karlsson, er skuffet.

Public service har aldri vært så tiltrengt som i dag, mener hun. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon