Foto: Lise Åserud / SCANPIX
annonse

Moderaternas regionallag i Stor-Stockholm har gått inn for å avvikle skattefinansiert public service. 

Lørdag vedtok Moderaterna i Stockholms län at man vil gå inn for å legge ned Sveriges Radio (SR), Sveriges Television (SVT) og Utbildningsradion. Det er ungdomspartiet Moderata ungdomsförbundet (Muf) som har løftet debatten, og siden vunnet avstemningen. Det melder SVT.

«Utspilt sin rolle»

annonse

Man har offisielt tatt stilling for en «ordentlig gjennomgang av public service».

– Vi må stå for det vi mener. Åpenbart synes tilstrekkelig mange at public service har utspilt sin rolle, og at det bør legges ned.

Stor-Stockholm er partiets viktigste bastion. Ved valget i 2018 vant det selvutnevnte liberalkonservative partiet 26 prosent av stemme i den svenske hovedstadsregionen, mot knappe 20 prosent av stemmene i landet som helhet.

Les også: Alternative medier i Sverige er blitt veldig store

Kritikk

Høyrepartiets gamle samarbeidspartnere på den venstreliberale flanken er ikke fornøyde med beslutningen. Christer Nylander fra Liberalerna leder Riksdagens kulturkomité. Han beklager vedtaket.

annonse

– Jeg synes det er beklagelig at Moderaterna i Stockholms län fatter denne beslutningen. Sverige trenger mangfold i media, mangfold av medier, og vi trenger public service, slår Nylander fast.

Også Socialdemokraternas gruppeleder i Riksdagen, Annelie Karlsson, er skuffet.

Public service har aldri vært så tiltrengt som i dag, mener hun. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.