Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier han vil avklare hvilke rammebetingelser dagligvarebransjen skal ha før stortingsperioden er over.

annonse

Næringsministeren varsler at det vil komme en egen stortingsmelding om dagligvarehandelen i revidert nasjonalbudsjett tirsdag, skriver Nationen.

annonse

Ministeren bevilger også 6,5 millioner kroner til Konkurransetilsynet, som er i ferd med å ansette seks til sju nye personer til å etterforske dagligvarebransje og matindustri.

– Min ambisjon er at minst en ti år lang diskusjon skal ha en endestasjon – at både regjering og storting skal ha et godt utgangspunkt og faktagrunnlag, en solid analyse i bunn, kunne se alt i sammenheng – og i størst mulig grad kunne bli enig om en politikk, sier Røe Isaksen om den kommende stortingsmeldingen til avisen.

Han ønsker ikke å si noe om det vil bli mindre eller større endringer i regler og tiltak i bransjen, men sier han ønsker seg en enighet på Stortinget og et regelverk som står seg over tid.

annonse
annonse

Konkurransetilsynets analyser vil bli brukt i arbeidet med stortingsmeldingen, sier Røe Isaksen. Han har som mål at Stortinget skal ha fattet vedtak om dagligvarebransjen før neste stortingsvalg i 2021.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.